Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Štěpánek s Rosolem si mohou zahrát na challengeru v Prostějově

Praha - Daviscupový vítěz Radek Štěpánek a Lukáš Rosol by mohli hrát jubilejní 20. ročník tenisového prostějovského challengeru. Přímo v hlavní soutěži UniCredit Czech Open 2013, které se uskuteční od 3. do 8. června, jsou z domácích hráčů i trojnásobný vítěz turnaje Jan Hájek a nadějný Jiří Veselý. Účast Štěpánka, vítěze v Prostějově v letech 2003 a 2004, a také Rosola závisí na jejich úspěšnosti na French Open, protože turnaj se hraje druhý týden pařížského grandslamu. "Ať se jim daří, ale když se to nepovede, máme pro ně volné karty," řekla ředitelka turnaje Petra Langrová.

Radek Štěpánek
zdroj: AP autor: Frank Augstein

"Když to v Paříži nevyjde, tak v Prostějově budu," potvrdil Štěpánek, že s turnajem případně počítá. Od jeho prvního titulu letos uběhlo už deset let. "Tehdy jsem byl mladý, svěží, zdravý a perspektivní a díky tomu se dostal do stovky. Turnaj a Prostějov mají pro mě velké pouto, protože jsem tam prorazil do světového tenisu."

"Je to dvacátý ročník a tradice si velice vážíme," řekla Langrová a pochvalovala si, že v seznamu přihlášených je už deset hráčů z elitní stovky. "Pole je zase silné jako v předešlých ročnících," doplnila. Do stovky patří například Ital Paolo Lorenzi (64.) a Španělé Albert Ramos (65.) a Roberto Agut Bautista (66.).

Je nám líto, video expirovalo.
Na tenisovém challengru v Prostějově by se mohli objevit Rosol a Štěpánek

Hájek je prostějovským specialistou, challenger ovládl v letech 2006, 2009 i 2010 a loni skončil až ve finále na raketě Floriana Mayera. Německý tenista může hrát také letos, pokud podobně jako Štěpánek či Rosol v Paříži vypadne. Podle organizátorů měl předběžně zájem třeba Argentinec Carlos Berloq, což by bylo zajímavé vzhledem k zářijovému semifinále Davisova poháru Čechů s Argentinci.

Finále se uskuteční opět v sobotu od 11:00 a vítěz si vydělá více než 15 tisíc eur. Před zápasem o titul bude od 10:00 tradiční exhibice, v níž se Jiří Novák střetne s bývalou světovou jedničkou šestatřicetiletým Španělem Carlosem Moyou.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články