Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Šafářová postoupila na Spartě do finále

Praha - Lucii Šafářovou už dělí jen jedna výhra od obhajoby titulu na turnaji kategorie ITF Sparta Prague Open. Druhá nasazená tenistka na antuce v pražské Stromovce porazila Slovenku Janu Čepelovou 6:0, 7:5 a v neděli si zahraje finále. V posledním duelu bude soupeřkou pětadvacetileté Šafářové Rumunka Alexandra Cadantuová, aktuálně 102. hráčka světového žebříčku.

"Jsem šťastná, že si zahraju znovu finále. Atmosféra tady je úžasná," řekla Šafářová po utkání, ve kterém nasázela 28 vítězných míčů. Znovu hrála s obvázaným stehenním svalem. "Myslím si, že to vydrží," řekla směrem k finále.

Světová pětadvacítka Šafářová rozjela zápas proti Čepelové (83. ve dvouhře WTA) skvěle. Posílala míče do rohů, výměnám dominovala a rychle mířila za postupem. Dvojnásobná vítězka Fed Cupu získala devět her v řadě a vedla 6:0 a 3:0. "Začala jsem zápas velmi dobře, na co jsem sáhla, to jsem trefila," pochvalovala si.

Je nám líto, video expirovalo.
Postup Šafářové do finále Sparta Prague Open

Jenomže v desáté hře zápasu vyhodila při podání Slovenky z kurtu nahraný míč u sítě a vzápětí prohrála svůj servis. "Trochu jsem ztratila koncentraci. Začala jsem hrát hůř a ona se chytla," řekla Šafářová. Druhý set tak nakonec vyhrála až po boji 7:5.

Šafářová se může stát první tenistkou, která vyhraje pražský turnaj s dotací 100 tisíc dolarů dvakrát. První ročník ovládla Lucie Hradecká a druhý Slovenka Magdalena Rybáriková. Loni se Šafářová radovala po finálové výhře nad krajankou Klárou Zakopalovou, která letos vypadla v 1. kole s Falconiovou.

Dvouhra - semifinále:

Šafářová (2-ČR) - Čepelová (6-SR) 6:0, 7:5, Cadantuová (Rum.) - Falconiová (USA) 6:2, 7:6 (7:4).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články