Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Záhlavové-Strýcové vypršel trest za doping, pomalu se vrací k tenisu

Praha - Na tenisovém turnaji Sparta Prague Open hraje mimo jiných Barbora Záhlavová-Strýcová. Letos v únoru dostala půlroční zákaz startů za dopingový nález během říjnového turnaje v Lucemburku. Trest jí vypršel 15. dubna a teď se vrací na okruh.

Barbora Záhlavová-Strýcová
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Barbora Záhlavová-Strýcová měla podle Mezinárodní tenisové federace v těle stimulant sibutramin. Byl součástí přípravku na hubnutí.

"Chyba byla v tom, že jsem si objednávala přírodní přípravek přes internet," říká. Prý se telefonicky u firmy přesvědčovala, že je přípravek čistě na přírodní bázi. Přesto byla nakonec potrestaná za doping.

Bez soutěžního tenisu byla Záhlavová-Strýcová šest měsíců. Tenistka zvyklá cestovat celý rok po světě strávila většinu doby trestu doma v Plzni.

"Bylo to takové zvláštní. Měla jsem hodně času a nevěděla, co s ním. V tenise je všechno naplánované, tréninky, turnaje. První dva a půl měsíce jsem nedělala vůbec nic a bylo to psychicky těžké období," přiznala Záhlavová-Strýcová.

Teď je Záhlavová-Strýcová zpátky. Kdysi 39. hráčka světového žebříčku šplhá zpět do první stovky. Minulý týden vyhrála turnaj ITF v Trnavě a vítězství v prvním kole Sparta Prague Open proti Rusce Bratčikovové pro ni bylo už šestým v řadě za sebou.

Je nám líto, video expirovalo.
Záhlavová-Strýcová opět hraje tenis


Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články