Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Šafářová na Spartě započala cestu k obhajobě, naopak Zakopalová se loučí

Praha - Hned v úvodním kole přišel turnaj kategorie ITF Sparta Prague Open o nejvýše nasazenou tenistku. Jednička Klára Zakopalová se totiž opět potýkala s dýchacími problémy a prohrála s Američankou Irinou Falconiovou ve třech setech 6:4, 6:7, 2:6. Svůj zápas naopak zvládla Lucie Šafářová a po výhře nad srbskou hráčkou Aleksandrou Kruničovou 6:4, 6:3 vykročila v pražské Stromovce za obhajobou titulu. 

Lucie Šafářová
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Světová dvacítka Zakopalová zvládla první set, ale od druhého jen ztěžka dýchala a soupeřka toho využila. Zakopalová na domácích kurtech před plnou tribunou bojovala, ale po dvou hodinách prohrála a do šaten šla se slzami v očích. Zakopalová má problémy podobného rázu už přes měsíc - v dubnu kvůli alergii vypadla i z nominace na Fed Cup a minulý týden vzdala zápas prvního kola v Madridu.

Naopak Šafářová uspěla. "Antuka je tady pomalejší, než byla v Madridu, takže jsem ráda, že jsem si zvykla. A první kola jsou vždy ošidná, proto je to povzbudivé," řekla Šafářová po výhře nad 137. tenistkou žebříčku WTA. K obhajobě stručně dodala: "Budu se snažit."

Vstup do turnaje zvládla i Barbora Záhlavová-Strýcová, která minulý týden vyhrála turnaj ITF v Trnavě a zvítězila v šestém zápase v řadě. "Podmínky byly docela těžké, protože se dost točil vítr, ale myslím, že jsem to zvládla docela dobře," řekla 151. tenistka světa po jisté výhře nad Ruskou Ninou Bratčikovovou 6:3 a 6:1.

Ve druhém kole narazí Záhlavová-Strýcová na Melindu Czinkovou. Maďarka v prvním kole vyřadila turnajovou trojku Lucii Hradeckou 6:3 a 7:6. Se soutěží se v 1. kole rozloučila i sedmnáctiletá naděje Kateřina Siniaková, která dostala divokou kartu, ale Akgul Amanmuradovové z Uzbekistánu podlehla dvakrát 4:6.

Tenisový turnaj žen ITF Sparta Prague Open (dotace 100 000 dolarů, antuka): Dvouhra - 1. kolo:

Šafářová (2-ČR) - Kruničová (Srb.) 6:4, 6:3, Čepelová (SR) - Cohenová (USA) 7:5, 6:4, Falconiová (USA) - Zakopalová (1-ČR) 4:6, 7:6 (7:4), 6:2, Amanmuradovová (Uzb.) - Siniaková (ČR) 6:4, 6:3, Svitolinová (Ukr.) - Peraová (USA) 6:1, 3:6, 6:4, Dabrowská (Kan.) - Glatchová (USA) 5:1 skreč, Záhlavová-Strýcová (ČR) - Bratčikovová (Rus.) 6:3, 6:1, Czinková (Maď.) - Hradecká (3-ČR) 6:3, 7:6 (7:5), Meusburgerová (Rak.) - Krist. Plíšková (ČR) 6:4, 6:2, Puigová (7-Portor.) - Rogowská (Austr.) 6:3, 7:5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články