Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Bollettieri se překvapivě objevil na Sparta Prague Open

Praha – Na turnaji ITF Sparta Prague Open se diváci dočkali velkého překvapení. Nikoli však na kurtě, ale v hledišti. V pražské Stromovce se objevil Nick Bollettieri. Zakladatel slavné tenisové akademie, ve které vyrostli André Agassi, Anna Kurnikovová, Maria Šarapovová a další, přijel do Prahy soukromě. V současnosti natáčí dokument v zahraniční produkci a je na cestě z Říma. Stihl se také pozdravit s českou legendou Hanou Mandlíkovou.

Je nám líto, video expirovalo.
Bolletieri v Praze

Když se Bollettieri dozvěděl o turnaji, přijel se na Spartu podívat. "Stojím na terase a najednou na něj koukám a říkám si, to snad není možné," řekl ředitel turnaje Petr Luxa, který se s Bollettierim zná. V době, kdy hrával, v jeho akademii občas trénoval. "Je to neskutečně milé překvapení," řekl Luxa.

Jednaosmdesátiletý Bollettieri si prohlédl areál Sparty a šel se podívat na kurty, aby se pozdravil se čtyřnásobnou grandslamovou vítězkou Mandlíkovou. Dobře se znají, v jeho akademii trénují i dvojčata české tenistky Elisabeth Hana a Marek Vilém. "I Hanka koukala jak blázen, co tady dělá," řekl Luxa.

V 81 letech je Nick Bollettieri stále plný energie. Na kurtu dnes s dětmi strávil více než hodinu. "Chtěl bych je inspirovat. Děti tady jsou energičtí, živí. Tenis je baví," řekl. "Každý má talent. Na děti nekoukám jako na tenisty, ale prostě jako na malé človíčky. Sport je musí bavit. Chci, aby po tréninku přišli domů a řekli: 'Mami, tati - užil jsem si to a už se těším na další,'" dodal.

Svoji akademii Bollettieri otevřel v roce 1981 a stal se z ní pojem. Tenis se zde vedle Agassiho, Kurnikovové a Šarapovové hráli také Serena Williamsová, Pete Sampras, Boris Becker, Monika Selešová nebo Nicole Vaidišová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články