Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Jízda Rosola pokračuje, v Bukurešti si zahraje první finále kariéry

Bukurešť - Český tenista Lukáš Rosol si na antuce v Bukurešti zahraje poprvé v kariéře o titul na okruhu ATP. Daviscupový reprezentant porazil v dnešním semifinále 6:2, 6:3 druhého nasazeného Gillese Simona z Francie, jenž obhajoval loňský titul. V neděli se Rosol ve finále utká s vítězem duelu mezi Španělem Guillermem Garcíou-Lópezem a Němcem Florianem Mayerem.

Lukáš Rosol
zdroj: Isifa/Rex Features

Sedmadvacetiletý Rosol postupem do bukurešťského finále potvrdil dobrou formu z nedávného čtvrtfinále Davis Cupu v Kazachstánu, kde při zranění Tomáše Berdycha plnil roli týmové jedničky. V rumunské metropoli dnes vyřadil už třetího nasazeného hráče, jenž tento turnaj vyhrál kromě loňska i v letech 2007 a 2008.

Lukáš Rosol: "Doufám, že své první finále vyhraju. Na challengerech jsem prohrál jen jedno finále ze šesti a věřím, že na to navážu. Už teď je jasné, že tenhle turnaj budu mít v paměti."

Semifinálové utkání bylo vyrovnané pouze do stavu 2:2 v prvním setu. Pak Rosol vyhrál sedm gamů za sebou, díky nimž získal úvodní sadu a ve druhé si vybudoval náskok 3:0. Simon se nevzdal, v posledním gamu za stavu 3:5 měl čtyři brejkboly, ale ani jeden nevyužil a při druhém Rosolově mečbolu returnoval do autu.

Brněnský rodák odvrátil v utkání všech osm brejkbolů a vyhrál za 78 minut. "Věděl jsem, že můžu Simona porazit, pokud budu hrát dobře a jsem rád, že mi v utkání všechno šlo," pochvaloval si Rosol.

S o dva roky starším Garcíou-Lópezem, 87. hráčem žebříčku ATP, se Rosol dosud nestřetl. Bez ohledu na výsledek finále by se měl v pondělí poprvé dostat do světové čtyřicítky a bude českou dvojkou za Berdychem.

O titul usiloval deblista Lukáš Dlouhý, jenž ale společně s Rakušanem Oliverem Marachem podlehl ve finále 6:4, 4:6 a 6:10 nejvýše nasazenému bělorusko-rumunskému páru Max Mirnyj, Horia Tecau. Bývalý pátý hráč žebříčku čtyřhry Dlouhý hrál finále na turnaji ATP po dvou letech.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články