Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Rosol postoupil v Bukurešti do čtvrtfinále, Šafářová porazila Barthelovou

Bukurešť, Stuttgart - Český tenista Lukáš Rosol postoupil na turnaji v Bukurešti podruhé v této sezoně na okruhu ATP do čtvrtfinále. Dnes ve druhém kole zdolal třetího nasazeného Itala Andrease Seppiho 6:1, 3:6, 6:3 a jeho příštím soupeřem bude turnajová osmička Viktor Troicki ze Srbska. Do druhého kola se ve Stuttgartu dostaly české tenistky Lucie Šafářová i Petra Kvitová.

Strůjce vítězství v daviscupovém čtvrtfinále v Kazachstánu porazil Seppiho podruhé ve třetím vzájemném zápase za hodinu a 45 minut. Ve třetím setu si přitom Rosol situaci zkomplikoval, když ztratil vedení 3:0 a dovolil soupeři vyrovnat na 3:3. Dalším brejkem pak ale duel zachránil a využil první mečbol.

S Troickým, jenž je ve čtvrtfinále poprvé v sezoně, sehrál Rosol loni tři zápasy. Jeden na tvrdém povrchu prohrál, dva zbývající na antuce vyhrál.

Šafářová přešla přes Barthelovou

Tenistky Petra Kvitová i Lucie Šafářová zvládly na úvod antukového turnaje ve Stuttgartu své duely s domácími hráčkami. Pátá nasazená česká jednička sice zdolala Anniku Beckovou až za dvě a půl hodiny 7:5, 6:7 a 6:3, Šafářová ale přešla přes Monu Barthelovou hladce za 54 minut po setech 6:4 a 6:1.

Kvitová se dnes nemohla spolehnout na své podání a v úvodním setu dotahovala ztrátu 1:4. Servis ji nepodržel ani v závěru druhé sady a ve zkrácené hře pak proti devatenáctileté vítězce loňské juniorky na Roland Garros neuhrála jediný bod. Brejkům musela čelit i v rozhodujícím setu, tentokrát ale byla úspěšnější a při svém prvním mečbolu nezaváhala.

Úvodní set duelu s Barthelovou pro sebe šestadvacetiletá Šafářová rozhodla díky jedinému brejku, ve druhé sadě se už o čtyři roky mladší soupeřka na podání trápila. Ani jednou svůj servis neudržela a Šafářová nevyhrála kanárem jen kvůli tomu, že i ona jednou o své podání přišla. Šafářová si tak částečně spravila náladu po pondělní porážce s Robertou Vinciovou v semifinále Fed Cupu v Palermu. O účast ve čtvrtfinále se potřetí v kariéře utká s první nasazenou Marií Šarapovovou z Ruska.

První vzájemný duel v roce 2010 na antuce v Madridu vyhrála, podruhé vloni v Tokiu na tvrdém povrchu na Rusku nestačila. Kvitová bude hrát s další Němkou Julií Görgesovou, jíž skrečovala Kirsten Flipkensová z Belgie. Zatím se spolu utkaly dvakrát na tvrdém povrchu. Poslední duel vloni ve Fed Cupu vyhrála česká tenistka, v roce 2010 v Linci byla úspěšnější Görgesová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články