Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Kvitová obrátila zápas s Erraniovou, Češky prohrávají v Itálii 1:2

Palermo – Petra Kvitová se v duelu dvou jedniček proti Saře Erraniové nadechla k velkému obratu a po výsledku 2:6, 6:2 a 6:0 drží šance českých tenistek na obhajobu titulu ve Fed Cupu. V Itálii vedou domácí hráčky 2:1. Klání ovlivnil silný déšť, jenž skrápěl Palermo již od včerejšího večera. Na kurt se dostaly hráčky s pětihodinovým zpožděním, proto se závěrečná dvouhra uskuteční zítra v 11:00. O srovnání stavu se pokusí dvojka Lucie Šafářová proti Robertě Vinciové. Přímý přenos odvysílá ČT sport a náš web.

České fedcupové reprezentantky
zdroj: ČT24

Nehrající kapitán Petr Pála věří, že jeho svěřenkyně mohou zápas v pondělí otočit. "Věřím, že Peťa ukázala cestu, jak se dají otáčet celá utkání. Tím by mohla dát příklad všem zítra," řekl Pála. "Zítra je dorazíme," přidala se Kvitová.

Připustila, že se v úvodu hledala, než se rozjela k obratu. "Ten včerejší zápas mě asi trošku položil, proto jsem začala, jak jsem začala. Za stavu 0:5 jsem tady poprvé vyhrála servis, a to mě trošku uklidnilo," uvedla. "Snažila jsem se do toho víc dostat, přijít na to, jak to na té antuce hrát. Míče byly hrozně těžké, bylo to jiné. Ale věděla jsem, že na Saru mám hru," připomněla Kvitová vzájemnou bilanci, kterou upravila na 5:0.

V sicilské metropoli od sobotního pozdního večera pršelo a vytrvalý déšť během noci zhoustl. Kurt byl celou dobu pod plachtou, ale vydržel v dobrém stavu. Před půl pátou odpoledne se konečně mohly hráčky postavit ke třetímu zápasu. Kvitová začala, kde včera skončila s Vinciovou. Česká jednička proti Italce uhrála jen pět her a v celém průběhu ani jednou neudržela své podání. S nasátými míči od vlhké antuky pokračovalo její trápení na servisu i v začátku dnešního duelu. Opět se snažila hrát útočně, ale hodně chybovala. Erraniové stačila strojově přesná obranná hra k výbornému vstupu do utkání. Své první podání v Palermu dokázala vyhrát světová osmička Kvitová až za stavu 0:5. V dalším se však už dostala do tradičních potíží a první sadu ztratila rychle 2:6.

Na úvod druhého setu hrála Kvitová velmi trpělivě, s Italkou se dostávala do dlouhých výměn, ve kterých dělala méně nevynucených chyb. Postupem času stupňovala česká hráčka přesnější hrou tlak, držela si svůj servis a Erraniová byla hluboko zatlačena za základní čáru. Na Kvitové bylo vidět, jak jí stouplo sebevědomí, vycházely jí riskantní míče a za hodinu a sedmnáct minut srovnala stav setů. "Ve druhém setu jsem začala hrát líp, agresivněji a začalo to tam naskakovat. Pak se Sara trošku položila," glosovala Kvitová.

V obrovském laufu hrála česká jednička i v rozhodujícím setu, ještě přiostřila své údery a Erraniová její hru nestíhala. Kvitové pomohlo, že hned v úvodu prolomila soupeřčino podání. Na kurtu excelovala, získala další dva brejky a nakonec žebříčkově o jedno místo lépe postavené Italce nadělila "kanára", byť proměnila až čtvrtý mečbol.

Češky dál mohou snít, že získají třetí titul po sobě. Naposledy ve Fed Cupu prohrály před třemi lety v semifinále rovněž v Itálii 0:5, od té doby dokázaly sedmkrát po sobě zvítězit a prestižní soutěž dvakrát vyhrát.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články