Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Nadal se o devátý titul v Monte Carlu utká s Djokovičem

Monte Carlo – Již devátý titul v řadě na turnaji v Monte Carlu může na své konto připsat tenista Rafael Nadal. Antukový král vyhrál semifinálový duel s Francouzem Jo-Wilfriedem Tsongou ve dvou setech 6:3 a 7:6 a ve finále narazí, stejně jako loni, na světovou jedničku Srba Novaka Djokoviče. Ten ve druhém dnešním semifinále porazil překvapení turnaje Itala Fabia Fogniniho.

Rafael Nadal
zdroj: ISIFA

Nadal si tak zahraje finále i na svém pátém turnaji po únorovém návratu na ATP Tour po sedmiměsíční pauze způsobené problémy s kolenem. V Monte Carlu, kde neprohrál už 46 zápasů, bude usilovat o letošní čtvrtý titul.

Tsonga zdramatizoval zápas ve druhém setu, který se mu navzdory hrozivému skóre 1:5 podařilo dotáhnout do tie-breaku. V něm držel s Nadalem krok pouze do stavu 3:3, pak začal opět dělat nevynucené chyby a Španěl při čtvrtém mečbolu zápas ukončil.

Světová jednička Djoković rázně utnul překvapivou pouť turnajem Itala Fabia Fogniniho, jenž v osmifinále vyřadil Tomáše Berdycha. Srbský favorit vyhrál 6:2, 6:1 a čeká ho první duel proti Nadalovi od loňského finále Roland Garros, které prohrál. Nadal má vzájemnou bilanci 19:14 a zvítězil v posledních třech duelech.

Tenisový turnaj mužů v Monte Carlu (antuka, dotace 2,646.495 eur):

Dvouhra - semifinále:
Djoković (1-Srb.) - Fognini (It.) 6:2, 6:1, Nadal (3-Šp.) - Tsonga (6-Fr.) 6:3, 7:6 (7:3).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články