Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Čermák mohl vyhrát již 30. titul ve čtyřhře, prohrál ale ve finále

Praha - Český tenista František Čermák si prodloužil čekání na svůj třicátý turnajový titul ve čtyřhře. Ve finále se Slovákem Michalem Mertiňákem totiž nestačili na brazilsko-rakouské duo Bruno Soares, Alexander Peya, kterému podlehli 7:6, 2:6 a 7:10. Ve dvouhře získal Rafael Nadal první turnajový titul po návratu na kurty po dlouhodobém zranění kolena. Ve finále v Sao Paulu porazil Davida Nalbandiana z Argentiny 6:2, 6:3.

Nadal se i na druhém turnaji po téměř osmiměsíční soutěžní přestávce probojoval do finále. Zatímco před týdnem ve Viňa del Mar na trofej nedosáhl a nečekaně prohrál s Argentincem Horaciem Zeballosem, s jeho známějším krajanem tolik práce neměl. První set získal díky dvěma brejkům, ve druhém sice prohrával 0:3, ale pak už soupeři nedovolil ani bod.

Na antuce v Sao Paulu už Nadal vyhrál v roce 2005, celkově získal 51. trofej a první od vítězství na loňském French Open. "Tady tehdy začaly moje skvělé roky. Doufám, že to teď znamená nový začátek," řekl Nadal.

Přiznal ale, že mu na turnaji znovu komplikovaly život problémy s koleny. "Až člověk jednou ukončí kariéru, zbudou mu ty tituly. A některých si cení kvůli určitým momentům speciálně. Tenhle k nim patří, protože jsem tady musel bojovat s velkými potížemi s koleny," dodal.

Šestatřicetiletý Čermák s o tři roky mladším Mertiňákem útočil v prvním finále v sezoně na osmý společný titul. Celkově má český hráč na kontě 29 deblových triumfů, naposledy se slovenským spoluhráčem slavil loni v říjnu v Moskvě.

Ve dvouhře si i na druhém turnaji po návratu na kurty po osmiměsíční pauze s kolenem zahraje o titul bývalá světová jednička Rafael Nadal. Jedenáctinásobný grandslamový vítěz ze Španělska, který o titul usiloval už před týdnem ve Viňa del Mar, nastoupí proti Davidu Nalbandianovi z Argentiny.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články