Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Nadal si na oblíbeném turnaji zahraje hned dvě finále

Viňa del Mar (Chile) - Uzdravený španělský tenista Rafael Nadal si hned na prvním turnaji po téměř osmiměsíční pauze s kolenem zahraje finále. Na oblíbené antuce v chilském městě Viňa del Mar navíc zatím neztratil ani jeden set a o titul dnes bude bojovat i ve čtyřhře. V singlu bude jeho posledním soupeřem Argentinec Horacio Zeballos.

Rafael Nadal
zdroj: EPA autor: MARIO RUIZ

Šestadvacetiletý nejlepší antukář posledních let v semifinále porazil Francouze Jeremyho Chardyho hladce dvakrát 6:2 a poslední vítězství ho dělí od 37. titulu na antuce. Na všech površích jich Nadal posbíral v singlu už rovných padesát včetně jedenácti grandslamových.

"Den ode dne se cítím líp, což je moc důležité. Na kurtu mám dobrý pocit, ale nechci z toho dělat velké závěry, je to jen první zápasový týden," řekl Nadal, který kvůli potížím s kolenem nehrál od červnové prohry s Lukášem Rosolem ve Wimbledonu.

Po finálovém zápase se Zeballosem (od 22:00 SEČ) si zahraje o deblovou trofej po boku Argentince Juana Mónaca proti italské dvojici Paolo Lorenzi, Potito Starace. "Že jsem ve finále, to je milé a zároveň hodně důležité po tak dlouhé pauze bez turnajů," dodal španělský tenista, jenž postupně klesl ve světovém žebříčku na páté místo. Příští týden chce prověřit koleno v Sao Paulu a pak na konci února v Acapulku.

Výsledky semifinále:

Nadal (1-Šp.) - Chardy (3-Fr.) 6:2, 6:2, Zeballos (Arg.) - Berlocq (8-Arg.) 6:3, 7:6 (7:4).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články