Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Štěpánek je po operaci vyhřezlé ploténky krční páteře

Praha - Tenista Radek Štěpánek už má za sebou operaci krční páteře, kvůli které neodjel s českým týmem na utkání prvního kola Davisova poháru do Švýcarska. Během dnešního hodinového zákroku mu lékaři v Praze odstranili část meziobratlové ploténky, která způsobovala oslabení horních končetin.

Radek Štěpánek
zdroj: ČT24

"Odpoledne jsem Radka navštívil a je v dobré náladě. Je rád, že má operaci za sebou. Už večer se postaví a udělá pár kroků po pokoji. S intenzivní rehabilitací začne v nejbližších dnech," řekl fyzioterapeut Pavel Kolář, který se o Štěpánka stará. 

Štěpánek měl zdravotní komplikace od začátku roku. Jeho stav se zhoršil po návratu z Austrálie a hráč postupně přestával cítit pravou ruku. Vyšetření posléze odhalila výhřez meziobratlové ploténky v oblasti výstupu nervu. 

"Na kurt půjdu, až budu stoprocentně v pořádku, abych měl klid na duši. Ale věřím, že to půjde dobře a budu brzy zpátky."

Podobné zranění měl Štěpánek už v roce 2006 a pak nehrál půl roku, tehdy ale problém neřešil operací. Díky chirurgickému zákroku by se mohl k tenisu vrátit již za šest týdnů, svůj návrat však čtyřiatřicetiletý karvinský rodák nechce uspěchat.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články