Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Kvitová v generálce na grandslam utrpěla debakl a končí už v 1. kole

Sydney – Sezona pro Petru Kvitovou nezačíná vůbec dobře. Poté, co se česká tenistka před týdnem loučila s turnajem v Brisbane už ve druhém kole, dopadla v Sydney ještě hůře. Pátá nasazená hráčka utrpěla v generálce na Australian Open debakl, když podlehla Slovence Dominice Cibulkové dvakrát 1:6.

Petra Kvitová
zdroj: Getty Images

Když po utkání dostala Kvitová otázku, co bylo špatně, odpověděla: "Všechno." Dvaadvacetiletá hráčka a předloňská vítězka Wimbledonu se proti Cibulkové nezmohla prakticky na nic. Udělala 36 nevynucených chyb a z kurtu odešla po hodině a čtyřech minutách. O rok starší Slovenka si tak připsala po čtyřech porážkách první výhru nad českou jedničkou.

Kvitové se nepovedl ani druhý turnaj v Austrálii. Do sezony sice vstoupila výhrou nad Španělkou Suárezovou, jenže pak v Brisbane vypadla s Ruskou Pavljučenkovovou. Úvodní grandslam sezony začne v Melbourne 14. ledna a Kvitová bude obhajovat loňské semifinále.

"Hrála jsem opravdu špatně. Ráda bych věděla, co bych k tomu mohla říct, ale to já nevím," sdělila Kvitová. "Nejsem na tom teď moc dobře, co se týče sebedůvěry, ale vždycky se dívám kupředu. Čeká nás grandslam a doufám, že tam bude všechno lepší než tady," dodala.

"Dokázala jsem ji přetlačit"

Cibulková naproti tomu zářila spokojeností. "Hrála jsem od začátku až do konce super, velmi solidně. Podržel mě servis," jásala tenistka, kterou od loňského podzimu vede bývalý kouč Kvitové Matej Lipták. Světová patnáctka od začátku tlačila soupeřku do defenzivy a ubránila se pokusům Kvitové o zakončení výměn.

"Blokovala jsem Petře první dva tři míčky, které se snažila napálit, a potom jsem ji dokázala přetlačit ve výměnách. Dostala jsem ji pod tlak a nutila dělat chyby," popsala Cibulková. "Ona se snažila o vítězné returny, ale já jsem výborně kontrovala a téměř vždy jí to vrátila," dodala.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články