Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hopmanův pohár: Španělé slaví čtvrtý triumf

Perth (Austrálie) - Španělští tenisté Fernando Verdasco a Anabel Medinaová Garriguesová vyhráli Hopmanův pohár. Ve finále v Perthu porazili Srby Novaka Djokoviče a Anu Ivanovičovou 2:1, když o vítězství rozhodli v závěrečné smíšené čtyřhře po setech 6:4 a 7:5.

Fernando Verdasco a Anabel Medinaová
zdroj: ČTK/AP autor: Theron Kirkman

Do utkání o titul vstoupili lépe Srbové, které po výhře 6:3 a 7:5 nad Verdsakem poslal do vedení první hráč světa Djokovič. O vyrovnání se pak postarala Medinaová, jež v třísetovém duelu porazila Ivanovičovou 6:4, 6:7 a 6:2.

"Celý život jsem snila o tom, že porazím skvělou hráčku na obrovském stadionu, teď je mi třicet a konečně se mi to povedlo," radovala se Medinaová. Po závěrečné výměně mixu skočila Verdaskovi do náruče a poděkovala mu, že bez něj by čtyřhru nikdy nevyhráli.

"Publikum tady je jako na grandslamu a hrozně moc mě hnalo kupředu, protože diváci chtěli vidět smíšenou čtyřhru," dodala dojatá Španělka, až 50. hráčka žebříčku WTA, která nečekaně zdolala světovou třináctku.

Anabel Medinaová Garriguesová
zdroj: Getty Images autor: Paul Kane

Djokovič se tak ani na druhý pokus trofeje nedočkal - v roce 2008 se mu zranila Jelena Jankovičová a finále tak tehdy měli Serena Williamsová a Mardy Fish z USA značně usnadněné.

Španělé se na listině vítězů zapsali za loňské šampiony Tomáše Berdycha a Petru Kvitovou a získali celkově čtvrtý titul z Hopmanova poháru. Lepší jsou v historii turnaje pouze Američané s šesti triumfy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články