Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Lendl obdržel v Praze daviscupovou Cenu za výjimečnost

Praha - Tenista Ivan Lendl dostal jako první český hráč Cenu za výjimečnost v Davisově poháru. Strůjce československého triumfu v týmové soutěži z roku 1980 a někdejší král světového tenisu obdržel plaketu v pražské O2 areně před závěrečnými dvouhrami finále se Španělskem.

Ivan Lendl
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Fanoušci ocenili Lendla ohlušujícím potleskem vestoje. "Velice si toho vážím. Bylo to moc příjemné a děkuji všem za jejich pozdrav. Současně se jim omlouvám, že jsem zdržel zápas," řekla dvaapadesátiletá legenda s tradičním humorem.

Lendl odehrál v Davisově poháru za Československo 17 zápasů a ve dvouhře i čtyřhře měl bilanci 22 výher a patnáct proher. V roce 1980 dovedl jako dvacetiletý reprezentaci k vítězství v celé soutěži.

Cenu za výjimečnost udělují Mezinárodní tenisová federace (ITF) společně s Mezinárodní tenisovou Síní slávy od roku 2001. Před čtrnácti dny ji v Praze obdržela za Fed Cup jako první česká hráčka Jana Novotná.

V sobotu převzali další členové vítězného týmu z roku 1980 Jan Kodeš a Tomáš Šmíd a s nimi Tomáš Berdych Cenu za oddanost Davisově poháru. Ta je určena hráčům s účastí v minimálně 20 utkáních a s alespoň 50 odehranými zápasy.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články