Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Berdych klesl v žebříčku na sedmé místo

Londýn - Tomáš Berdych vydržel na šestém místě žebříčku ATP jeden měsíc. V nejnovějším pořadí dvouhry se před českou jedničku dostal Francouz Jo-Wilfried Tsonga, finalista turnaje v Pekingu. Mezi ženami je Petra Kvitová stále pátá, v čele žebříčků jsou Švýcar Roger Federer a Běloruska Viktoria Azarenková.

Berdych přišel o body za loňský titul v Pekingu a v Tokiu minulý týden podlehl ve čtvrtfinále pozdějšímu vítězi Kei Nišikorimu z Japonska. Tsonga si naopak polepšil, protože v Pekingu prohrál až ve finále se Srbem Novakem Djokovičem.

Djokovič má nyní šanci sesadit z trůnu Federera, pokud vyhraje tento týden turnaj série Masters v Šanghaji a Švýcar vypadne před čtvrtfinále. "To je můj cíl," řekl pětadvacetiletý Djokovič k možnosti být zase prvním hráčem světa.

Federer, který začíná svůj 299. týden v pozici světové jedničky v kariéře, vystřídal Djokoviče v čele letos v létě po triumfu ve Wimbledonu. Sedmnáctinásobný grandslamový vítěz Federer by rád vydržel v čele žebříčku do konce roku, což naposledy dokázal v roce 2009. "Doufám, že to vyjde," řekl Švýcar.

Serena Williamsová se vrátila do nejlepší trojky

Kvitová, která i kvůli zdravotním problémům vypadla v Tokiu už ve druhém kole, zůstala v žebříčku pátá. Stejnou pozici by měla udržet, i když tento týden nemůže obhajovat titul v Linci. V současnosti se už připravuje na Turnaj mistryň v Istanbulu.

Serena Williamsová se po téměř třech letech dostala v žebříčku WTA mezi trojici nejlepších. Ze čtvrtého místa na třetí se posunula díky ztrátě Agnieszky Radwaňské, která neobhájila titul v Pekingu a pustila před sebe právě třicetiletou Američanku. Pozici světové jedničky si upevnila Viktoria Azarenková, jež v pekingském finále porazila dvojku Mariu Šarapovovou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články