Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Kvitovou trápí levá noha, v Pekingu padla se Suárezovou

Peking - Petra Kvitová vypadla z turnaje v Pekingu stejně jako před týdnem v Tokiu už ve druhém kole. Nasazená čtyřka prohrála v čínské metropoli se Španělkou Carlou Suárezovou po setech 3:6 a 2:6. Českou jedničku trápilo v průběhu utkání nespecifikované zranění nohy, které ji značně omezovalo v pohybu.

Petra Kvitová
zdroj: Getty Images autor: Matthew Stockman

Kvitová hrála v prvním setu se zavázanou levou nohou a podle informací oficiální stránky turnaje se hůře pohybovala. Mezi výměnami chodila pomalu a měla v obličeji bolestivou grimasu. Protahovala se a i na začátku zápasu často odpočívala.

V hodinu a osm minut dlouhém utkání si Kvitová pětkrát prohrála podání. Aktuálně 46. hráčce světa podlehla po třech předchozích výhrách poprvé v kariéře. "Myslím, že ji noha trápila a omezovala, což je pro ni škoda," řekla Suárezová.

V Pekingu česká jednička porazila v 1. kole Slovenku Danielu Hantuchovou. Minulý týden prohrála v Tokiu také ve druhém kole, kdy proti Chorvatce Petře Martičové neuhrála ani set. V prvním kole tam měla volný los.

Přes brzké porážky by české jedničce neměl uniknout start na Turnaji mistryň v Istanbulu, kde by měla obhajovat titul. Momentálně je rodačka z Fulneku v žebříčku letošní sezony šestá a do Turecka pojede osm nejlepších. Před devátou Samanthou Stosurovou z Austrálie měla Kvitová před Pekingem náskok 1 350 bodů.

Svěřenkyně trenéra Davida Kotyzy Kvitová by chtěla příští týden obhajovat titul v Linci, ale její start je kvůli účasti světové jedničky Viktorie Azarenkové nejistý. Organizátoři turnaje by totiž museli dvojnásobně navýšit odměny, protože obě jsou hráčky světové desítky. Nejspíše by nemohla vzhledem k atraktivitě nastoupit právě Kvitová. Turnaj mistryň se hraje od 23. října, po něm bude následovat finále Fed Cupu v Praze.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články