Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Šafářová v Pekingu dohrála, Gasquet opanoval Bangkok

Peking – Česká tenistka Lucie Šafářová vypadla na turnaji v Pekingu stejně jako v minulých dvou letech hned v prvním kole. Šestnáctá nasazená hráčka podlehla Rumunce Monice Niculescuové hladce ve dvou setech 2:6, 0:6. Na mužském turnaji v Bangkoku čistě francouzské finále opanoval Richard Gasquet, jenž rozdrtil svého krajana Gillese Simona nasazeného jako číslo čtyři za 70 minut 6:2, 6:1 a dočkal se letošního premiérového titulu. To v Kuala Lumpuru se museli Francouzi spokojit pouze s druhým místem. To když Julien Benneteau ve finále prohrál s druhým nasazeným Argentincem Juanem Mónakem ve třech setech 7:5, 4:6, 6:3 a ani na sedmý pokus si nepřipsal první turnajové vítězství.

Pětadvacetiletá Šafářová i ve druhém vzájemném duelu potvrdila, že se jí proti stejně staré Niculescuové nedaří. Loni od ní dostala "kanára" na US Open, kde s Rumunkou uhrála pouze jeden game. V Pekingu dnes 47. hráčce světového žebříčku podlehla za 63 minut.

Jedna výhra dělila v čínské metropoli Jana Mertla od první účasti v turnaji ATP Tour v kariéře. V závěrečném druhém kole kvalifikace ale třicetiletý český tenista prohrál s Australanem Matthewem Ebdenem 3:6, 4:6.

Tenisový turnaj mužů a žen v Pekingu (tvrdý povrch):

Dvouhra - 1. kolo:
Niculescuová (Rum.) - Šafářová (16-ČR) 6:2, 6:0, Vesninová (Rus.) - Barthelová (Něm.) 6:1, 6:1, Moritaová (Jap.) - Torrová (Šp.) 6:3, 6:0. Giorgiová (It.) - Erraniová (6-It.) 5:4 skreč, Bartoliová (9-Fr.) - Jovanovská (Srb.) 6:3, 6:3, Makarovová (Rus.) - Kirilenková (13-Rus.) 6:3, 6:3, Domínguezová-Linová (Šp.) - Vinciová (15-It.) 6:7 (4:7), 7:6 (7:4), 6:2, Robsonová (Brit.) - Dateová-Krummová (Jap.) 6:4, 6:4, Pcheng Šuaj (Čína) - Wickmayerová (Belg.) 7:5, 7:5.

Gasquet opanoval francouzské finále

Do zápasu ovšem Gasquet nevstoupil nejlépe a hned v úvodním gamu ztratil podání. Zaváhání vzápětí napravil brejkem a dál už byl při servisu bezchybný. Simon, jenž v Bangkoku triumfoval před třemi lety, se naopak na podání trápil.

Gasquet potvrdil, že se mu proti Simonovi daří. Bilanci vzájemných zápasů vylepšil na 6:0 a do své sbírky přidal sedmý turnajový vavřín.

Výsledky tenisového turnaje mužů v Bangkoku

Dvouhra - finále:
Gasquet (2-Fr.) - Simon (4-Fr.) 6:2, 6:1.

Čtyřhra - finále:
Lu Yen-Hsun, Udomchoke (Tchaj-wan/Thaj.) - Butorac, Hanley (4-USA/Austr.) 6:3, 6:4.

Benneteau se nedočkal ani naposedmé

V úvodní sadě se ani jeden ze soupeřů nemohl opřít o své podání a po sérii brejků a nevyužitých příležitostí proměnil Mónaco až svůj dvanáctý setbol. Také ve druhém setu Argentinec ztratil dvakrát servis, ale tentokrát už sadu proti lépe podávajícímu soupeři nezachránil.

Juan Mónaco
zdroj: ČTK/ATP autor: Lai Seng Sin

Závěr zápasu se odehrál už zcela v režii Mónaka, jenž si finálovou účastí zajistil start na letošním Turnaji mistrů. Proti Benneteauovi využil třetí mečbol. Pro osmadvaciletého Argentince to byl již sedmý titul, z toho hned čtyři vybojoval v této sezoně.

Tenisový turnaj mužů v Kuala Lumpuru:

Dvouhra - finále:
Mónaco (2-Arg.) - Benneteau (7-Fr.) 7:5, 4:6, 6:3.

Čtyřhra - finále:
Peya, Soares (3-Rak./Braz.) - Fleming, Hutchins (Brit.) 5:7, 7:5, 10:7.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články