Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

O deblový titul v Tokiu bude hrát česká tenistka

Tokio - Český tenis bude mít zastoupení ve finále čtyřhry na turnaji v Tokiu. O titul si zahraje buď Květa Peschkeová, nebo Barbora Záhlavová-Strýcová. Soutěž ve dvouhře dnes opustily první i druhá hráčka světa. Jednička Viktoria Azarenková z Běloruska odstoupila před čtvrtfinálovým zápasem proti Němce Angelique Kerberové, Ruska Maria Šarapovová nestačila na Australanku Samanthu Stosurovou.

Květa Peschkeová
zdroj: Getty Images

Azarenková si už ve středu stěžovala, že ji v utkání proti Italce Robertě Vinciové trápily závratě. Dnes se krátce před zápasem s Kerberovou z elitního turnaje s dotací přes dva miliony dolarů odhlásila. Pátá nasazená Němka se utká v semifinále s obhájkyní titulu Polkou Agnieszkou Radwaňskou, která v duelu posledních dvou šampionek tokijského podniku porazila ve dvou setech Dánku Caroline Wozniackou.

Na triumfy z japonské metropole z let 2005 a 2009 nenaváže Šarapovová, která podlehla teprve podruhé v kariéře Stosurové. Dalších deset vzájemných zápasů s bývalou světovou jedničkou Australanka prohrála. O postup do finále bude Stosurová bojovat s další Ruskou Naděždou Petrovovou.

Šafářová s Pavljučenkovou prohrály v super tie-breaku

Sedmatřicetiletá Peschkeová s Němkou Annou-Lenou Grönefeldovou porazily ve čtvrtfinále dvojici Hsieh Su-Wei z Tchaj-wanu a Anabel Medinaovovou-Garriguesovou ze Španělska 6:4, 7:5.

V semifinále se turnajové čtyřky utkají s další česko-německou dvojicí Záhlavová-Strýcová, Julia Görgesová. Ty zdolaly 10:5 v super tie-breaku Lucii Šafářovou a Rusku Anastasii Pavljučenkovovou, které startovaly v deblové soutěži na divokou kartu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články