Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Jednání o hale pro finále Davis Cupu se protáhnou do října

Praha - Začátkem října se rozhodne o dějišti finále Davisova poháru mezi českými a španělskými tenisty. Marketingová agentura Česká sportovní se snaží na duel, který se uskuteční od 16. do 18. listopadu, zajistit pražskou O2 arenu, proto jedná o přesunutí taneční párty Transmission, která se tam má konat v době utkání v sobotu.

"V současné době usilovně pracujeme na tom, abychom dosáhli dohody týkající se O2 areny. Není to otázkou dne, avšak v týdnu od 1. října by mělo být jasné, kde budeme Davis Cup hrát," řekl dnes Miroslav Černošek, šéf České sportovní. "Cesta k dohodě je velice nadějná, ale není to hotové, protože na akci už se prodalo tisíc vstupenek a není to tak, že když máme finále Davis Cupu, tak nás nechají hrát," řekl Černošek.

Tenisová federace ITF tlačí na to, aby se finále uskutečnilo v Praze, a to kvůli potřebám VIP prostor a také kvůli blízkosti velkého mezinárodního letiště i kapacitě. "Pokud by nevyšla Praha, tak jiná alternativa než Ostrava není," řekl Černošek v úterý.

Český tým se probojoval do finále díky výhře 3:2 v semifinále v Buenos Aires nad Argentinou, kterou zařídili Tomáš Berdych s Radkem Štěpánkem. Se Španělskem hráli tenisté finále i před třemi lety v Barceloně, kde prohráli 0:5 na zápasy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články