Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Záhlavová-Strýcová je v Québeku ve čtvrtfinále

Québec – Dobře si zatím počíná česká tenistka Barbora Záhlavová-Strýcová na turnaji v Québeku, kde obhajuje titul z minulého roku. Šestadvacetiletá hráčka totiž postoupila již do čtvrtfinále, když ve druhém kole porazila Tatjanu Malekovou dvakrát 6:3 a její další soupeřkou bude další německá hráčka Mona Barthelová

S dvaadvacetiletou Barthelovou, která na turnaji s dotací 220 000 dolarů plní roli nasazené trojky, se Záhlavová-Strýcová utká potřetí v kariéře. V předchozích dvou vzájemných zápasech neuhrála šestadvacetiletá česká tenistka ani set. V žebříčku WTA je Barthelová momentálně o 26 míst výše.

Záhlavová-Strýcová, která je v Kanadě nasazena jako číslo šest, získala před rokem v Québeku svůj dosud jediný titul ve dvouhře.

Naopak se nedařilo první nasazené Slovence Dominice Cibulkové, která hned v prvním kole vypadla na raketě šestadvacetileté nenasazené Belgičance Flipkensové ve třech setech 2:6, 6:3 a 7:5.

O nečekaný výsledek se postarala také sedmnáctiletá Američanka Lauren Davisová, která vyřadila nasazenou dvojku Yaninu Wickmayerovou z Belgie po jasném vítězství dvakrát 6:1.

Hráčka, která prošla do soutěže z kvalifikace, porazila vůbec poprvé tenistku z první třicítky světového žebříčku. "Hrála jsem stejně jako vždy, bez ohledu na to, kdo proti mně stojí. Udržela jsem si koncentraci a hrála svou hru. Mám radost, že mi to proti Yanině vyšlo," řekla Davisová, jež může být ve čtvrtfinále soupeřkou Lucie Hradecké. Českou tenistku čeká ve druhém kole domácí Eugenie Bouchardová.

Tenisový turnaj žen v Québeku (tvrdý povrch, dotace 222 000 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:
Flipkensová (Belg.) - Cibulková (1-SR) 2:6, 6:3, 7:5.

2. kolo:
Záhlavová-Strýcová (6-ČR) - Maleková (Něm.) 6:3, 6:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články