Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Berdych se Štěpánkem už trénují v Argentině. Nastoupí del Potro?

Buenos Aires - Tenisté Tomáš Berdych a Radek Štěpánek se přesunuli z New Yorku do Buenos Aires a připojili se k českému týmu před semifinále Davisova poháru proti domácí Argentině, které se hraje od pátku do neděle. Trénink na antuce stadionu Parque Roca sledovala v hledišti asi tisícovka dětí.

Radek Štěpánek a Tomáš Berdych
zdroj: ISIFA/LN

"Nálada je dobrá, kluci dorazili k prvnímu tréninku. Oba jsou hlavně v pořádku, jsou dobře naladěni, což je podstatné, a doufám, že si přivezli i dobrou formu," uvítal kapitán Jaroslav Navrátil své opory Berdycha se Štěpánkem na prvním tréninku.

"Únava je, ale rychle ji vyženeme a bude to dobrý. Jdeme si po dlouhé době zahrát zase na antuku a snad to bude dobrý," řekl semifinalista US Open Berdych. "Dostaneme to ze sebe, zvykneme si, rozkoukáme se a uděláme vše, abychom byli v pátek připraveni bojovat o tři body," dodal Štěpánek.

Lukáš Rosol s Ivem Minářem trénují v Buenos Aires již od neděle, kdy s kapitánem Navrátilem přiletěli z Prahy. Antuka na hlavním dvorci je podle nich podobná té na pařížském grandslamu v Roland Garros. "Kurty jsou fantasticky připraveny, antuka je úplně jemná a přechod z betonu na tyhle kurty bude jednodušší," řekl Navrátil.

Stadion s kapacitou 13 tisíc míst je podle argentinského kapitána Martína Jaiteho už dva měsíce vyprodán. V hledišti nejspíše bude i jeden velmi vzácný host, argentinským tenistům totiž poslední dobou fandí fotbalista Diego Maradona. "Bývá s nimi na Davis Cupu. Je to velká osobnost a všichni jsou na něj zvědaví," řekl Navrátil.

Start del Potra je s otazníkem

Jednička argentinské daviscupové reprezentace Juan Martín del Potro má před semifinále s českým výběrem potíže se zápěstím. Podle agentury Reuters je tak start třiadvacetiletého tenisty ve víkendových zápasech v Buenos Aires ohrožen. "Doktor nám řekl, že má bolesti zápěstí. Zkusí si s tím zatrénovat a zítra nebo pozítří se rozhodne, jestli bude hrát," uvedl na adresu osmého hráče světa kapitán argentinského týmu Martín Jaite. "Nevypadá to dobře, protože mu lékař doporučil dvoutýdenní klid. On by ale rád hrál," dodal.

Argentinský tým se v semifinále s Českou republikou, které se hraje od pátku do neděle, už musí obejít bez zkušeného Davida Nalbandiana. Pokud by del Potro nemohl nastoupit, trojici Juan Mónaco, Carlos Berlocq a Eduardo Schwank by v Jaiteho týmu doplnil Leonardo Mayer.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy