Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Španělé v čele s Ferrerem narazí v semifinále Davis Cupu na oslabené USA

Madrid/New York – Bitvu velikánů bez největších hvězd nabídne semifinále Davis Cupu mezi tenisty Španělska a USA. Obhájci titulu se budou muset na konci příštího týdne v Gijónu obejít bez světové trojky Rafaela Nadala, tenisté USA zase bez Andyho Roddicka. Jedničkou tak bude na straně Španělska David Ferrer, na straně Američanů bude tuto roli plnit John Isner.

Nadal loni vydřel rozhodující bod ve finále s Argentinou, ale nyní laboruje s kolenem. Pokusí se ho zastoupit pátý hráč světa Ferrer, spolu s ním jsou v nominaci Nicólas Almagro a sehraná deblová dvojice Marcel Granolleers, Marc López.

"Ferrer je příklad hodný následování. Na konci loňského roku řekl, že potřebuje odpočinek, ale když ho potřebujeme, tak názor změnil a souhlasil s nominací," ocenil kapitán Alex Corretja.

Španělé se pokusí vyhrát Davis Cup už počtvrté za posledních pět let. Cestu do listopadového finále proti lepšímu z druhého souboje Argentina - Česká republika se jim pokusí zatarasit Isner, Sam Querrey a nejlepší deblisté posledních let Bob a Mike Bryanovi.

Američané museli vybudovat nový tým. Andy Roddick totiž nečekaně na US Open oznámil konec kariéry a Mardy Fish má opět zdravotní problémy. "Čeká nás zápas ve Španělsku, na antuce, kde neprohráli už hodně dlouho. Šanci máme, ale nejsme favority," prohlásil kapitán Jim Courier.

Obě semifinále v Gijónu a Buenos Aires se uskuteční od 14. do 16. září.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články