Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Kvitová zdolala v New Havenu Šafářovou, je v semifinále

New Haven - Souboj českých tenistek ve čtvrtfinále turnaje v New Havenu vyhrála Petra Kvitová. Pátá hráčka světa porazila Lucii Šafářovou dvakrát 6:3 a v generálce na poslední grandslam sezony US Open postoupila potřetí za sebou do semifinále.

Kvitová se Šafářovou
zdroj: ISIFA

Dvaadvacetiletá Kvitová zdolala osmou nasazenou Šafářovou za 67 minut a k vítězství si pomohla deseti esy. "Znám Lucku asi pět let a bylo zvláštní hrát proti ní," řekla turnajová dvojka. "Při zápase na kamarádství ale nemyslíte, chcete jenom podat nejlepší výkon. A myslím, že dneska jsme obě hrály dobře," přidala.

V semifinále Kvitová nastoupí proti Saře Erraniové z Itálie, kterou ve dvou letošních vzájemných zápasech vždy porazila bez ztráty setu. Úvodní semifinále po porážce 5:7 v první sadě skrečovala kvůli potížím s pravým kolenem bývalá světová jednička Caroline Wozniacká a v New Havenu poprvé v kariéře prohrála. Místo dánské hráčky, která usilovala o pátý titul z turnaje za sebou, postoupila do finále Ruska Maria Kirilenková.

Kvitová před čtrnácti dny v Montrealu získala první titul v sezoně, poté došla v Cincinnati do semifinále a díky úspěšnému tažení v New Havenu si zajistila vítězství v hodnocení amerických turnajů v tzv. US Open Series. Může se tak těšit na až bonus milion dolarů, který se bude odvíjet podle výsledku na posledním grandslamu roku.

"Mám z toho velkou radost, ale peníze mě nezajímají. Nejsou nejdůležitější věc v životě," řekla česká tenistka. "Jsem ráda, že jsem odehrála hodně dobrých zápasů a mám i výsledky. Před US Open je důležité nabrat sebevědomí," dodala.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články