Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

US Open si nezahrají Kuzněcovová ani Zvonarevová

New York - Na tenisovém US Open bude chybět vítězka newyorského turnaje z roku 2004 Ruska Světlana Kuzněcovová. Ze závěrečného grandslamu sezony se kvůli zranění či nemoci odhlásily také patnáctá hráčka světa Estonka Kaia Kanepiová, šestnáctka žebříčku WTA Věra Zvonarevová z Ruska a Italka Flavia Pennettaová, jíž patří osmnácté místo.

Sport
zdroj: ČT4

Kuzněcovová startovala naposledy ve Wimbledonu, kde vypadla v prvním kole, od té doby nehraje kvůli zranění kolena. Sedmadvacetiletá držitelka dvou grandslamových titulů a někdejší světová dvojka mezitím klesla v žebříčku na 48. pozici.

Dvojnásobná finalistka grandslamových turnajů a bývalá světová dvojka Zvonarevová zmešká kvůli zdravotním potížím již druhý z hlavních turnajů sezony. Zatímco z French Open se sedmadvacetiletá hráčka odhlásila kvůli zranění pravého ramena, tentokrát ji na kurty ve Flushing Meadows nepustí virové onemocnění.

V roce 2010 si Zvonarevová právě tam zahrála ve finále, ale jednoznačně podlehla Kim Clijstersové. Ve stejném roce se dostala i do posledního utkání ženského pavouka ve Wimbledonu, ale ani tam neuspěla. Kanepiová má potíže s patou, kvůli kterým přišla už o Wimbledon a také olympijský turnaj v Londýně. Pennettaovou trápí bolavé zápěstí. US Open začne v pondělí 27. srpna.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články