Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Rosol vyřadil turnajovou osmičku Troického, postoupil i Hájek

Hamburk - Tenista Lukáš Rosol postoupil do druhého kola antukového turnaje v Hamburku. Sedmadvacetiletý Čech vyřadil 31. hráče světa Srba Viktora Troického, kterého porazil 5:7, 6:3 a 6:4. Dařilo se i Janu Hájkovi, který po semifinálové účasti v minulém týdnu na turnaji v Bastadu ve Švédsku začal vítězně i na antuce ve švýcarském Gstaadu. K postupu do druhého kola mu však francouzský soupeř Edouard Roger-Vasselin pomohl, protože za stavu 4:1 pro Hájka zápas skrečoval.

Rosol s osmým nasazeným hráčem turnaje prohrál za 45 minut první set 5:7, v dalších sadách už ale oba hráči zlepšili servis a drželi si svá podání. Přemožiteli Rafaela Nadala z letošního Wimbledonu stačil k vítězství v obou setech jediný brejk a slavit mohl přesně po dvou hodinách.

Oba hráči spolu hráli potřetí, přičemž ke všem zápasům došlo letos. První vyhrál v Kataru Troicki, dnes Rosol navázal na poslední vzájemný duel z dubnového čtvrtfinále Davisova poháru, který vyhrál ve dvou setech. Brněnského rodáka čeká ve druhém kole Albert Ramos, který ve španělském duelu porazil Pabla Andújara. Se 46. hráčem žebříčku ATP hrál Rosol zatím jednou v kariéře, letos ho v prvním kole zdolal v novozélandském Aucklandu.

Český tenis bude mít na turnaji v Gstaadu dvojnásobné zastoupení ve druhém kole, protože už v pondělí uspěl Jan Hernych. Hájkovým soupeřem v boji o čtvrtfinále bude pátý nasazený Španěl Feliciano López, třicátý hráč světového žebříčku, který v třísetové bitvě vyřadil Rumuna Adriana Ungura. Český tenista (90. v pořadí ATP) se s ním utká poprvé.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články