Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Štěpánek postoupil a vyhlíží duel s Djokovičem

Londýn - Popáté v kariéře si tenista Radek Štěpánek zahraje ve třetím kole Wimbledonu. Český hráč v dohrávce zápasu 2. kola porazil Benjamina Beckera z Německa 6:2, 7:6 a 6:3 a v pátek nastoupí proti obhájci titulu a světové jedničce Novaku Djokovičovi ze Srbska. Uspěla i Klára Zakopalová, která sice s Olgou Govorcovovou prohrála první set 2:6, ale pak Bělorusku porazila 6:1 a 6:2. O postup do osmifinále bude hrát s Franceskou Schiavoneovou z Itálie, která porazila Kristýnu Plíškovou dvakrát 6:4.  Úspěšné byly obě velké favoritky. Světová jednička Maria Šarapovová zdolala po boji Cvtanu Pironkovou 7:6, 6:7 a 6:0, hladce postoupila i Serena Williamsová.

"Přerušení je vždycky nebezpečné v tom, že se to může zvrtnout. Někdo se přes noc víc uvolní, ale já jsem byl lepší od začátku do konce," řekl Štěpánek. "Vnitřně jsem věděl, že jsem lepší. Wimbledon pro mě znamená jako turnaj nejvíc a jsem rád, že mám za sebou dvě vyhraná kola, a teď mám před sebou výzvu," dodal.

Uspěla i Klára Zakopalová, která sice s Olgou Govorcovovou prohrála první set 2:6, ale pak Bělorusku porazila 6:1 a 6:2. Po prvním setu se rozhodla udělat taktickou pauzu a odběhla na toaletu. "Zkoušejí to všichni, tak jsem se nestyděla," uvedla. Na záchodě si rovnala myšlenky. "Zavřela jsem se, potichu si nadávala a začala si sama pro sebe vyprávět. Že to musím změnit, že to takhle nejde, že to zkusím od prvního míče, a podařilo se to," komentovala obrat Zakopalová. Ve zbytku utkání soupeřce povolila jen tři hry.

Hrát dnes bude ještě loňská vítězka Petra Kvitová, která se proti domácí Eleně Baltachaové představí na dvorci číslo 1, a Lukáš Rosol vyzve na centrkurtu Španěla Rafaela Nadala. O třetí kolo už hraje Klára Zakopalová s Běloruskou Olgou Govorcovovou, zatímco Kristýna Plíšková podlehla Francesce Schiavoneové z Itálie.

Třiatřicetiletý Štěpánek rozehrál zápas se 124. hráčem světa Beckerem ve středu večer, ale za stavu 6:2 a 5:6 rozhodčí duel kvůli tmě přerušil. V dohrávce zvládl Štěpánek tie-break druhého setu a také ve třetím uplatnil své zkušenosti.

S Djokovičem hrál Štěpánek už sedmkrát a zvítězit dokázal pouze před šesti lety v Rotterdamu. Naposledy s favorizovaným Srbem prohrál loni v Cincinnati.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články