Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Berdych po rychlém konci na Wimbledonu: V elitě takto nelze hrát

Londýn – Velké zklamání, ale zároveň impuls k ještě tvrdší práci neskrýval tenista Tomáš Berdych po nečekaném vypadnutí v 1. kole Wimbledonu. Nad jeho síly byl 87. hráč žebříčku, Lotyš Ernest Gulbis. Podle Berdycha hrál jeho přemožitel kvalitní zápas a především skvělý servis s velkým riskem, ale minimem dvojchyb. I s hráčem, který odehrál maximum, by si ale sedmý tenista světa měl umět poradit, přiznal sebekriticky Berdych. Český favorit ve výměnách soupeře nepřehrával a naopak sám byl pod tlakem. Všechny sady rozhodly zkrácené hry, v nichž Berdychovi chyběla potřebná jistota.

Tomáš Berdych v zápase s Lotyšem Gulbisem
zdroj: Isifa/EPA autor: Gerry Penny

Berdych sám zhodnotil svůj výkon jako solidní, přesto proti téměř nechybujícímu soupeři nedostatečný. "Snažil jsem se dělat vše pro to, abych to mohl zvrátit, ale on to měl pevně v rukou od začátku do konce. Těžko bych hledal moment, kdy bych si řekl: jo, teď to může jít. A ne, abych visel za ním a držel se co nejvyrovnaněji," komentoval prohru s Lotyšem, kterému začátkem loňského roku patřila 21. pozice v žebříčku ATP.

Český hráč měl více vítězných míčů než chyb, ale Gulbis svého soupeře drtil hlavně skvělým servisem. Na konto si za celý zápas připsal 30 es a dohromady měl 62 vítězných míčů. "On není hráč, který by tohle předváděl standardně, ale tentokrát to předvedl a nedal mi víceméně žádnou šanci. Odehrál jsem solidní zápas, ale nebylo to dost," řekl Berdych.

Šestadvacetiletý Berdych drží ne úplně příjemnou tradici. Od roku 2007 vždy jednou vypadl z grandslamu hned v prvním kole. Sám si uvědomuje, že občasná nečekaná zaváhání mohou být důvodem, který ho dělí od elitní světové pětky. "To se jiným elitním hráčům prostě nestane. Pokud se chci zamýšlet nad tím, že bych se přiblížil k pátému místu, možná i líp, kde jsem nebyl, tak to pak s takovýmhle zápasem nejde," řekl sedmý hráč světa. Jeho maximem v žebříčku je dosud šesté místo.

Zdroj
ČTK, denik.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články