Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Hájek podlehl Mayerovi a na čtvrté vítězství v Prostějově nedosáhl

Prostějov - Prostějovský challenger Czech Open vyhrál třetí nasazený německý tenista Florian Mayer, který dnes ve finále zdolal trojnásobného vítěze turnaje Jana Hájka 7:6, 3:6, 7:6. Dramatická bitva trvala dvě hodiny a 25 minut a rozhodl ji až závěrečný tie-break, kterývyhrál Mayer 7:3. Němec, kterému patří 35. místo ve světovém žebříčku, vyhrál jubilejní desátý challenger v kariéře. Na okruhu ATP triumfoval jednou loni v Bukurešti.

Florian Mayer
zdroj: ČT24 autor: Luděk Peřina

Hájek, jenž zvítězil v Prostějově v letech 2006, 2009 a 2010, po páteční jasné výhře nad turnajovou dvojkou Radkem Štěpánkem vstoupil suverénně i do finále. Rychle získal náskok 3:0 a svého soupeře přehrával.

Jenže Mayer se z počátečního útlumu brzy probral. Zpestřil svou hru a vybojoval následující tři hry. Z chvilkové krize se Hájek otřepal a šel do vedení 5:3. Neproměnil ale setbol a Mayer větší trpělivostí dotáhl první sadu do tie-breaku. V něm Hájek vypadl z tempa a uhrál jediný míč za stavu 0:6.

Je nám líto, video expirovalo.
Finále turnaje v Prostějově

"Částečný zlom v zápasu přišel v prvním setu. Jeho závěr ale uhrál soupeř velmi dobře," poznamenal Hájek, který ve druhém setu zlepšil pohyb, přitvrdil podání a udával tempo hry. Mayer uhrál jen tři gamy. Ve třetí sadě za stavu 4:4 se oba tenisté trápili a ztratili dvakrát shodně podání. Mayer při vedení 6:5 nevyužil dva mečboly, v tie-breaku si už ale vítězství nenechal ujít.

Jan Hájek
zdroj: ČT24 autor: Luděk Peřina

"Porážka mě mrzí, ale nemám se za co stydět. Finále bylo výborné se vším všudy. Oba jsme nechali na kurtu všechno. Rozhodly koncovky prvního a třetího setu. V nich byl Florian lepší a zaslouženě vyhrál," řekl Hájek, 128. hráč světa, který počítá s tím, že jej účast ve finále vynese za první stovku. 

Hájek se chystá v příštím týdnu na challenger v Košicích. Pak si dá volno a následně bude hrát další antukové turnaje v Evropě. Na trávu se nechystá. "Nedostal jsem se do hlavního turnaje ve Wimbledonu a kvůli kvalifikaci nechci překopávat svůj program. Mám problémy se zády, chci se dobře připravit na US Open," prohlásil Hájek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články