Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Do 2. kola jde Berdych i Cetkovská

Paříž - Tenisté Tomáš Berdych a Petra Cetkovská postoupili do druhého kola French Open. Čtyřiadvacátá nasazená česká hráčka dnes porazila Rumunku Simonu Halepovou 6:1 a 6:3. Sedmý nasazený Berdych zvítězil nad Izraelcem Dudim Selou 6:3, 6:4 a 6:1. Hned v úvodu turnaje skončili Radek Štěpánek, Iveta Benešová, Barbora Záhlavová-Strýcová a Karolína Plíšková. Benešová podlehla Rusce Naděždě Petrovové dvakrát 3:6, Záhlavová-Strýcová se s turnajem rozloučila po prohře 3:6, 5:7 s domácí Stephanií Foretzovou-Gaconovou. Štěpánek nestačil na Belgičana Davida Goffina a v pětisetovém duelu prohrál 2:6, 6:4, 6:2, 4:6 a 2:6. České tenistky Petra Kvitová a Lucie Hradecká své duely odehrají zítra od 11:00. Přímý přenos nabídne ČT4 a náš web.

Tomáš Berdych
zdroj: ISIFA

Sedmý nasazený Berdych zvítězil nad Izraelcem Dudim Selou 6:3, 6:4 a 6:1. I přes jednoznačný výsledek byl zápas, především v prvních dvou setech, až překvapivě vyrovnaný. Český tenista se Selou zpočátku přetahoval o každý míč, ve třetím setu ale už na kurtu dominoval. Příštím soupeřem Berdycha, předloňského semifinalisty Roland Garros, který ale loni prohrál už v 1. kole, bude domácí tenista Michael Llodra.

"Horšího soupeře pro druhé kolo bych asi nenašel. Dokáže potrápit i ty nejlepší, ale zase když nemá den, prohraje hladce se soupeři, do kterých bych to nikdy neřekl," citoval Berdycha server iDnes. S Llodrou má bilanci 2:2, přičemž poslední dva vzájemné duely loni na US Open a na Roland Garros v roce 2008 prohrál. "Je každopádně nepříjemný. Ale není lepší doba, kdy bych s ním chtěl hrát. Díky mé formě i díky tomu, že jsme ve Francii a určitě nás pošlou na nějaký velký kurt," prohlásil český hráč.

Je nám líto, video expirovalo.
French Open 2012 - souhrn den 2

Sedmadvacetiletá Cetkovská se vrátila do areálu Roland Garros poprvé od roku 2009, kdy vypadla v 1. kole, a potvrdila svůj vzestup. Jako šestadvacátá hráčka světa nedala o jedenáct míst hůře postavené Halepové šanci. Osmifinalistka turnaje z roku 2008 nyní narazí na Francouzku Mathildu Johanssonovou. 

Levou ruku hrající Benešové se po vyřazení nejspíše vzdálila nominace do dvouhry na olympijských hrách. Po Roland Garros se uzavře žebříček, na jehož základě se bude do Londýna postupovat. V turnaji pod pěti kruhy můžou hrát za zemi čtyři singlistky a Benešová je z Češek aktuálně pátá za Klárou Zakopalovou.

Petra Cetkovská
zdroj: ČTK/AP autor: Christophe Ena

"Mrzí mě to, lhala bych, kdybych řekla, že ne, ale to je život," řekla Benešová, 51. hráčka světa, v Paříži MF Dnes k olympiádě. K utkání s Petrovovou dodala: "Hrála jsem příšerně, nemohla jsem se do zápasu vůbec dostat." Jistotu olympiády na trávě ve Wimbledonu prakticky mají světová čtyřka Petra Kvitová, dvaadvacítka Lucie Šafářová a šestadvacítka Cetkovská.

Petra Cetkovská: "Bylo hodně důležité vyhrát a jsem ráda, že se to povedlo. Každé první kolo je důležité zvládnout, ale v Paříži to je ještě důležitější, protože jsem tu často, skoro jako doma." 

Karolína Plíšková při své premiéře v hlavní soutěži na grandslamu prohrála s domácí hvězdou Marion Bartoliovou dvakrát 3:6. Česká naděje ukázala pár skvělých míčů, ale příliš chybovala. "Šance byla. Ona byla nervózní. Lepší hráčky si pohlídají důležité momenty. Neudělají v nich chybu. Já ještě ano," řekla Plíšková pro prohře se světovou osmičkou pro MF Dnes.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozhovor s Markem Svačinou
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články