Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Šafářová s přehledem prošla do druhého kola

Paříž – Suverénním vítězstvím zahájila antukové French Open Lucie Šafářová. S Běloruskou Anastasií Jakimovovovu ztratila jen dva gamy a po výhře 6:2, 6:0 a s přehledem postoupila do druhého kola. V něm narazí na Španělku Maríi José Martínezovou, která ve třech setech porazila Češku Evu Birnerovou. Už v prvním kole skončil Andy Roddick, kterého vyřadil domácí Nicolas Mahut. 

Lucie Šafářová s Běloruskou Jakimovovovu nezaváhala
zdroj: ČTK/AP autor: Michel Spingler

Pětadvacetiletá Šafářová, 22. hráčka světového žebříčku, splnila roli velké favoritky a proti sté hráčce pořadí WTA nezaváhala. I když se dopustila osmi dvojchyb a jednou ztratila servis, v počtu vítězných úderů soupeřku jasně předčila a ve druhé sadě ji z Paříže vyprovodila s "kanárem". Šafářová startuje na Roland Garros poosmé, nejdále došla do čtvrtého kola v roce 2007. Poslední čtyři roky bylo pro ni konečnou vždy druhé kolo. 

Birnerová si vychutnala atmosféru French Open poprvé od roku 2007. V duelu s Martínezovou lépe začala a první set získala 6:4, druhý však stejným poměrem prohrála. Ve vypjatém závěru byla lepší Španělka a na český souboj tak ve druhém kole nedojde.

Šafářová má s Martínezovou vyrovnanou vzájemnou bilanci 2:2. Naposledy se utkaly před dvěma lety rovněž na antuce v Římě, kdy zvítězila španělská tenistka. Ta je o 26 příček ve světovém žebříčku níže než česká reprezentační dvojka. 

Už v prvním kole skončil Andy Roddick, kterého vyřadil domácí Nicolas Mahut. Devětadvacetiletý Američan jen potvrdil svou bilanci z pařížského grandslamu, kde se při deseti pokusech jen jednou propracoval přes třetí kolo. 

Úspěšný vstup na Roland Garros má zato za sebou Američanka Venus Williamsová a pokračuje v dobrých výkonech při návratu po dlouhé přestávce, způsobené diagnózou autoimunitního Sjögrenova syndromu. S argentinskou tenistkou Paulou Ormaecheaovou sice ztratila první set 4:6, další však dovedla k vítězstvím 6:1 a 6:3.

V druhém kole může Williamsová narazit na třetí hráčku žebříčku WTA Agniezsku Radwaňskou, kterou však čeká vstup do turnaje až v pondělí proti Srbce Bojaně Jovanovské.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články