Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Čeští tenisté budou hrát o finále SP proti Argentině

Düsseldorf - Čeští tenisté mají na dosah postup do finále Světového poháru. Na antuce v německém Düsseldorfu korunovali ve čtyřhře výhru nad Američany 3:0 a ve čtvrtek a v pátek budou hrát proti Argentině o výhru v Červené skupině. V Modré skupině si to o finále rozdají domácí Němci a Srbové.

Tenisté měli výhru nad USA jistou již po úterních dvouhrách, ve kterých nejdříve Tomáš Berdych deklasoval bývalou světovou jedničku Andyho Roddicka 6:2, 6:1 a Radek Štěpánek Jamese Blaka 6:1, 6:2. V deblu Štěpánek s Františkem Čermákem zdolali Roddicka s Ryanem Harrisonem 7:6, 5:7 a 10:8 v super tie-breaku.

Češi hráli finále Světového poháru naposledy před pěti lety a v roce 2007 prohráli právě s Argentinou, která má na kontě rovněž výhry nad USA a Japonskem. Letos mají šanci přes Argentince postoupit do finále a vyzkoušet si trochu situaci, která je čeká v září, kdy pojedou do Argentiny k semifinále Davisova poháru.

V Modré skupině je situace stejná. Obhájci titulu Němci mají na kontě dvě výhry stejně jako Srbové, vítězové z roku 2009, a čeká je vzájemný boj o finále.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články