Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Štěpánek prý Tipsareviče urážel a podal mu prostředníček

Praha - Incidentem skončila pětisetová bitva Radka Štěpánka s Jankem Tipsarevičem ve čtvrtfinále Davisova poháru. Srbský tenista uvedl, že mu český hráč po porážce u sítě podával ruku v gestu se vztyčeným prostředníčkem a slovně ho urážel. Štěpánek, který nevyužil v rozhodující sadě tři mečboly, tvrdil, že se nic nestalo. Pražskou O2 arenu opouštěl zklamaný - při rozhodující ztrátě servisu totiž prý dostal křeč do pravé nohy.

Radek Štěpánek během čtvrtfinále Davisova poháru
zdroj: ČTK / AP autor: Petr David Josek

"Podali jsme si ruku normálně. Nevím, proč se sápal, nevím. Asi měl radost, že vyhrál," komentoval třiatřicetiletý Štěpánek konflikt na tiskové konferenci. Po pětihodinovém vypjatém utkání, v němž se obě strany několikrát hádaly s hlavním rozhodčím, se Tipsarevič po podání rukou u sítě na Štěpánka sápal. Srbský kapitán Bogdan Obradovič svého svěřence stahoval zpět na lavičku.

Tipsarevič tvrdil, že mu Štěpánek u síti podával ruku se zdviženým prostředníčkem a přidal navíc hanlivý výraz. "Mluvil o smradlavé p... . Chápu, že někdo může být naštvaný, ale tohle udělat! To je ubohé. Nejsem zlatý, nejsem Stefan Edberg, ale nikdy v životě jsem si nemyslel, že bych tohle někdy zažil," zlobil se Srb.

Srbský tenista Janko Tipsarevič po zápase s Radkem Štěpánkem
zdroj: ČTK / AP autor: Petr David Josek

Štěpánek: Při rozhodující ztrátě servisu mě chytla křeč do nohy

Rozhodnutí zápasu přišlo za stavu 7:7, když Štěpánek nabídl soupeři dva brejkboly - vždy po dvojchybě a druhý Srb využil. "Chytla mě křeč do pravé nohy, to je nejhorší na servis, ale to se v takových zápasech stává," řekl Štěpánek. "Rozhodly jenom roky, že je Tipsarevič mladší než Radek," prohlásil český kapitán Jaroslav Navrátil.

V sobotu by měl Štěpánek nastoupit ve čtyřhře s Tomášem Berdychem. Otázkou je, jak se bude po pětihodinovém utkání se špatným koncem cítit. "Necháme to do rána, ale jiná možnost než já s Tomášem neexistuje. Musíme získávat další body a jdeme do toho," řekl Štěpánek, jenž o minulém víkendu získal deblový titul v Miami s Indem Leandrem Paesem. "Čtyřhra bude rozhodující," mínil Navrátil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články