Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Srebotniková označila výhru nad Williamsovou za životní úspěch

Paříž - Slovinka Katarina Srebotnikova překvapuje na French Open zřejmě i samu sebe. Ve třetím kole nepovolila bývalé světové jedničce Sereně Williamsové ani set a zvítězila dvakrát 6:4. V předchozích třech utkáních přitom proti stejné soupeřce uhrála jenom jeden set. Dnešní výhru proto označila za největší vítězství své kariéry. "Když vyhrajete takový zápas, tak toho hodně získáte, takže jsem se jen chopila svých šancí. Jsem opravdu šťastná, že se to otočilo v můj prospěch," dodala.

Katarina Srebotniková
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Srebotniková slaví uspěchy především v deblu, kde je čtvrtá na světě. Dvakrát také v Paříži vyhrála smíšenou čtyřhru. Ve dvouhrách startovala na grandslamech od už od roku 1999, do osmifinále zatím postoupila jen jednou, v roce 2002 rovněž na French Open.  

Proti mladší ze sester Williamsových čtyřiadvacátá hráčka světa uspěla díky výbornému taktickému výkonu. "Serena je velká ranařka, takže jsem zkoušela měnit rytmus řezaným bekhendem a snažila se ji rozběhat," vysvětlila. Zápas s pátou nasazenou hráčkou brala jako výzvu. "Člověk maká kvůli tomu, aby byl ve třetím kole a zahrál si se Serenou nebo někým takovým. Pak opravdu nemáte co ztratit," uvedla.

Williamsová dnes na kurtu nepředvedla svůj pověstný zabijácký instinkt. Zatímco jindy v klíčových chvílích hraje své nejlepší údery, dnes v důležitých momentech často dělala laciné chyby a proměnila jen jeden z osmi brejkbolů.

"Měla jsem pocit, že bych mohla otočit zápas, ale nebyla jsem schopná šance využít. Věděla jsem, že to bude těžký zápas, tak co mám k tomu říct? Hrála neuvěřitelně," komentovala své vyřazení Američanka, která byla jedinou pařížskou šampionkou v pavouku ženské dvouhry.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články