Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Kvitová zůstala po Indian Wells třetí, Berdych je stále sedmý

Londýn - Nejlepší čeští tenisté Petra Kvitová a Tomáš Berdych si po turnaji v Indian Wells udrželi své pozice ve světovém žebříčku. Wimbledonská vítězka Kvitová je navzdory vyřazení ve třetím kole stále třetí, Berdychovi, jenž v Kalifornii došel o kolo dál, patří sedmá příčka. Tenisty od úterý čeká v Miami druhý z velkých jarních turnajů v USA.

Petra Kvitová
zdroj: ISIFA/EPA

Nejlepší tenistka minulé sezony Kvitová sice v Indian Wells prohrála už ve svém druhém zápase, nicméně bodově si mírně polepšila, protože postoupila o kolo dál než loni. Na druhou Marii Šarapovovou z Ruska, poraženou finalistku, ztrácí 760 bodů. První místo v žebříčku potvrdila celkovým triumfem suverénka dosavadního průběhu sezony Viktoria Azarenková. Běloruská vítězka Australian Open má před Šarapovovou náskok 1 800 bodů.

Až na šesté místo klesla bývalá jednička Caroline Wozniacká z Dánska, jež neobhájila loňský titul.

To se nepodařilo ani mužské jedničce Novaku Djokovičovi, který má po vyřazení v semifinále před druhým Rafaelem Nadalem ze Španělska k dobru téměř 2 500 bodů. Polepšil si Švýcar Roger Federer, po vítězství už na Nadala z třetího místa ztrácí méně než 1 000 bodů.

Berdych v Indian Wells vypadl stejně jako loni v osmifinále a bez problémů drží s náskokem 950 bodů sedmé místo v žebříčku před Američanem Mardym Fishem. Jeho krajan John Isner, jenž postoupil přes Djokoviče do finále, nakoukl poprvé v kariéře do světové desítky, kterou uzavírá.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články