Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

O titul v Indian Wells budou hrát Azarenková se Šarapovovou

Indian Wells - V ženském finále na tenisovém turnaji v Indian Wells se utkají první a druhá hráčka světa. Běloruska Viktoria Azarenková porazila v semifinále Němku Angelique Kerberovou 6:4, 6:3 a Ruska Maria Šarapovová postoupila v duelu bývalých světových jedniček přes Srbku Anu Ivanovičovou, která za stavu 4:6 a 1:0 zápas vzdala kvůli zranění kyčle.

Viktoria Azarenková
zdroj: AP

O účast v mužském finále si zahrají velcí rivalové, Švýcar Roger Federer a Španěl Rafael Nadal, který v třísetové bitvě přetlačil Davida Nalbandiana. Federer zdolal jiného Argentince Juana Martína del Potra 6:3, 6:2 a jako první tenista v historii si připsal 250. vítězný zápas na turnajích Masters 1000. Del Potra letos porazil už počtvrté a prodloužil svou vítěznou sérii na 13 zápasů.

Azarenková postoupila do finále na šestém turnaji po sobě poté, co si v pátek připsala dvaadvacáté vítězství v sezoně. Delší vítězná série na začátku roku se povedla jen Švýcarce Martině Hingisové, která v roce 1997 vyhrála 37 zápasů v řadě. "Jsem nadšená, tady jsem ve finále ještě nebyla," radovala se dvaadvacetiletá Běloruska.

Maria Šarapovová
zdroj: AP

Hru tenistkám ztěžoval vítr. "Zvlášť na jedné straně to bylo obtížné, ale aspoň byl zápas zajímavější. Angelique hrála výborně, donutila mě pořádně o vítězství zabojovat," uvedla Azarenková. Se Šarapovovou si zopakuje souboj z finále lednového Australian Open, kde ruskou hráčku porazila hladce 6:3, 6:0. "Ráda bych jí to vrátila," přiznala Šarapovová, která má s Běloruskou bilanci 3:4.

Ivanovičová se nechala v utkání se Šarapovovou v závěru prvního setu ošetřit, v úvodu druhé sady však boj s bolavou kyčlí vzdala. "Snad to není nic, co by mě vyřadilo ze hry na delší dobu, protože jinak se cítím výborně. Takhle dobře jsem už dlouho nehrála," uvedla srbská tenistka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články