Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Šafářová si v Indian Wells zahraje osmifinále, Schiavoneová se vzdala

Indian Wells (USA) - Česká tenistka Lucie Šafářová si v Indian Wells zahraje v osmifinále. Postup ze třetího kola jí usnadnila desátá nasazená hráčka Francesca Schiavoneová, která zápas po prohře 2:6 v prvním setu vzdala. Italka se stala další obětí střevního viru, kvůli němuž už na americkém turnaji skončilo osm tenistů.

Pětadvacetiletá Šafářová si díky postupu zahraje o třetí čtvrtfinálovou účast v sezoně. Její další soupeřkou bude loňská finalistka Marion Bartoliová z Francie, kterou v dosavadních šesti vzájemných zápasech porazila jen jednou.

Ze zdravotních potíží soupeřky těžila v Indian Wells už dříve Klára Zakopalová, která bez boje prošla do osmifinále přes Rusku Věru Zvonrevovou. Horečky, zvracení a průjmy postihly během týdne také Němce Kohlschreibera, Itala Seppiho, Slovenku Rybárikovou a Američanku Mattekovou. V neděli na marodku přibyli Francouz Monfils, Rakušan Melzer a Američanka Kingová.

Dobře se necítí ani třetí hráč světa Roger Federer. Švýcarský tenista se pro jistotu v Indian Wells straní rodiny, která je nemocná.

Se Schiavoneovou se Šafářová utkala posedmé v kariéře a připsala si čtvrté vítězství nad předloňskou šampionkou Roland Garros.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články