Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Kvitová se Štěpánkem budou na OH hrát smíšenou čtyřhru

Prostějov - Českou medailovou nadějí na olympijských hrách v Londýně bude v tenisovém turnaji nově sestavená dvojice ve smíšené čtyřhře Radek Štěpánek, Petra Kvitová. Deblový vítěz Australian Open Štěpánek si mix zahraje vůbec poprvé, wimbledonská šampionka ve dvouhře Kvitová hrála ve smíšené čtyřhře na oficiálních turnajích tři zápasy.

Štěpánek se na olympijských hrách kromě dvouhry představí ještě ve čtyřhře s Tomášem Berdychem. "Řešili jsme otázku mého partnera ve čtyřhře delší dobu. Tomáš by už zřejmě neměl tolik sil na mix. Oslovila jsem Radka Štěpánka a ten mi řekl své ano," popsala na dnešní tiskové konferenci v Prostějově Kvitová, jak ke vzniku partnerství došlo.

"Věřím, že mě Radek povede jako zkušený deblista. Můžeme uhrát na olympiádě dobrý výsledek," poznamenala Kvitová, jež si smíšenou čtyřhru poprvé vyzkoušela loni na Roland Garros. Na začátku roku na exhibičním Hopmanově poháru zase hrála s Berdychem.

Kvitová se Štěpánkem si před Londýnem zřejmě své partnerství neotestují. "V Paříži i ve Wimbledonu se oba budeme soustředit na dvouhru, takže mnoho šancí na čtyřhru nevidím," tvrdila Kvitová.

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce Petry Kvitové a Ivo Kaderky

Štěpánek se na olympijský turnaj ve smíšené čtyřhře těší. "Bude to určitě velký zážitek. A také moje poslední šance na zisk olympijské medaile. Pevně věřím, že budeme těžit z našich silných tenisových stránek," doufal český daviscupový reprezentant.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články