Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Zakopalová vyřadila v Paříži Görgesovou a je v semifinále

Paříž – Tenistka Klára Zakopalová postoupila na halovém turnaji v Paříži do semifinále. Ve čtvrtfinále dnes po setech 3:6, 7:5 a 6:1 vyřadila německou fedcupovou reprezentantku Julii Görgesovou, která je v žebříčku o 30 míst výše. V sobotu se Zakopalová utká o postup do finále s druhou nasazenou Marion Bartoliovou z Francie.

Klára Zakopalová
zdroj: AP Photo autor: Ahn Young-joon

Görgesová minulou sobotu ve Fed Cupu hodně potrápila světovou dvojku Petru Kvitovou. Na turnaji v Paříži byla šestou nasazenou hráčkou a v druhém kole zdolala Petru Cetkovskou. Nad devětadvacetiletou Zakopalovou vyhrála první set, v druhém rychle odpověděla na ztracené podání a vyrovnala z 1:3 na 3:3. Zakopalová pak ale zvládla důležitou a dlouhou jedenáctou hru a při setbolu jí pomohla páska, od níž se soupeřčin úder odrazil do autu.

Třetí sada už byla jednoznačnou záležitostí. Za stavu 4:0 si Görgesová vyžádala lékařskou pomoc, ale ani odborné protažení levé kyčle jí už k obratu v zápase nepomohlo. Odvrátila alespoň porážku s nulou, po dvou hodinách a šesti minutách však poslala při druhém mečbolu Zakopalové return za základní čáru.

Zakopalová, 51. hráčka světového žebříčku, hrála semifinále naposledy loni v září v Soulu. Na kontě má dva turnajové tituly. "Dnes jsem nehrála svůj nejlepší tenis, obě jsme udělaly spoustu chyb. Ale dokázala jsem se soustředit a bojovat o každý míč," řekla po utkání v rozhovoru na dvorci. S Görgesovou má nyní vyrovnanou bilanci 2:2, stejně jako se svou příští soupeřkou Bartoliovou, aktuální světovou sedmičkou.

Před rokem pařížský turnaj vyhrála Kvitová. Letos ji na trůnu určitě nevystřídá největší favoritka Maria Šarapovová, ruská turnajová jednička totiž ve čtvrtfinále nečekaně podlehla Němce Angelique Kerberové dvakrát 4:6. Přesto se na začátku příštího týdne posune ve světovém žebříčku před Kvitovou na druhé místo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články