Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Kvitová si udržela post světové dvojky

Londýn – České tenistce Petře Kvitové patří po vyřazení v semifinále Australian Open ve světovém žebříčku WTA stále druhé místo. Pozici v mužském pořadí udržel i Tomáš Berdych, který v Melbourne vypadl ve čtvrtfinále a figuruje na sedmé příčce.

Novou ženskou světovou jedničkou je čerstvá vítězka úvodního grandslamu sezony Viktoria Azarenková z Běloruska, která do čela poskočila ze třetího místa a z první příčky sesadila Dánku Caroline Wozniackou. Ta se po vyřazení ve čtvrtfinále Australian Open propadla na čtvrtou pozici. Na třetím místě je poražená finalistka a semifinálová přemožitelka Kvitové Ruska Maria Šarapovová.

Žebříček ATP naopak mnoha změn nedoznal – nadále vládne úřadující šampion z Australian Open Srb Novak Djokovič před Španělem Rafaelem Nadalem a Rogerem Federerem ze Švýcarska. Čtvrtý je svěřenec trenéra Ivana Lendla Brit Andy Murray. Jedinou změnou v elitní desítce mužského pořadí je posun Juana Martína del Potra o jednu pozici na desátou příčku. Argentinský tenista si vyměnil místo se Španělem Nicolásem Almagrem.

Berdych bude nasazenou jedničkou na turnaji v Montpellier

Hned po vyvrcholení Australian Open pokračuje tento týden tenisový kolotoč třemi mužskými turnaji. V Montpellier bude nasazenou jedničkou čtvrtfinalista prvního grandslamu sezony Tomáš Berdych.

Na turnaji, který měl na ATP Tour premiéru v roce 2010, bude český tenista startovat poprvé. Na svůj úvodní zápas si několik dnů počká, neboť má v úvodním kole volno.

V Záhřebu bude startovat Lukáš Rosol, jenž bude chtít v Chorvatsku zapomenout na debakl v prvním kole Australian Open, kdy s Němcem Philippem Petzschnerem uhrál jen dva gamy. V prvním kole se utká s šestým nasazeným Marcosem Baghdatisem z Kypru. Třetí turnaj tento týden se hraje v chilském Viňa del Mar. Ženská WTA Tour má vzhledem k Fed Cupu pauzu.

Změny v první pětce v žebříčku WTA:

1. Azarenková (Běl.) 8585,

2. Kvitová (ČR) 7690,

3. Šarapovová (Rus.) 7560,

4. Wozniacká (Dán.) 7085,

5. Stosurová (Austr.) 5430.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články