Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Hlaváčková s Hradeckou finále v Melbourne hrát nebudou

Melbourne – Před branami finále skončily Lucie Hradecká a Andrea Hlaváčková na Australian Open. Vítězky Roland Garros prohrály v semifinále čtyřhry s italskými tenistkami Sarou Erraniovou a Robertou Vinciovou 7:5, 5:7 a 1:6.

Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou
zdroj: ISIFA

K postupu do finále chyběl Hlaváčkové s Hradeckou jen malý kousek. V druhé sadě měly za stavu 4:3 brejkbol. "Zahrála jsem z výměny nepovedený lob přes Vinciovou, která smeč nezkazila. Pak už to bylo těžké, začaly jsme hrát opatrně," řekla Hradecká po duelu, který trval dvě hodiny a deset minut.

Hradecká s Hlaváčkovou si postupem do semifinále vytvořily nové maximum na Australian Open, v Melbourne dosud nejdále došly do třetího kola. Loni se společně radovaly z triumfu na antukovém Roland Garros v Paříži a hrály čtvrtfinále US Open. 

V Melbourne plnily Hlaváčková s Hradeckou, na začátku ledna vítězky turnaje WTA v Aucklandu, roli sedmých nasazených. Ve čtvrtfinále dokázaly vyřadit turnajové trojky Vaniu Kingovou z USA a Jaroslavu Švedovovou z Kazachstánu.

Šanci hrát v Melbourne finále čtyřhry má ještě Radek Štěpánek, který s Indem Leanderem Paesem porazil ve čtvrtfinále desáté nasazené Erika Butorace z USA a Brazilce Bruna Soarese 6:4, 7:6 a v soutěži ještě neztratili set. V boji o finále se utkají s dvojkami Bělorusem Maxem Mirným a Kanaďanem Danielem Nestorem.

Štěpánek hraje s Paesem čtyřhru počtvrté v kariéře. Při premiéře v roce 2004 vyhráli turnaj v Delray Beach. "Jsem rád, že můžu hrát čtyřhru s takovou osobností, a nechci ho zklamat," řekl Štěpánek po vyřazení v Melbourne ve dvouhře.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články