Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Murray si zahraje o první titul pod trenérem Lendlem

Brisbane - Britský tenista Andy Murray potvrdil na turnaji v Brisbane roli nasazené jedničky a po semifinálové výhře 6:3, 6:2 nad Australanem Bernardem Tomicem postoupil do finále. Vítězství čtvrtého hráče světa poprvé osobně sledoval jeho nový trenér Ivan Lendl.

Andy Murray
zdroj: ČTK/AP

"Bylo to dobré. Šlo mi podání, což je proti Bernardovi důležité. Také jsem se dobře pohyboval a to má na mojí hru ohromný vliv," citovala agentura AP čtyřiadvacetiletého Murrayho, který vyhrál za 70 minut a soupeři nedovolil jediný brejkbol. Ve finále si rodák z Glasgow zahraje o svůj 22. titul z okruhu ATP s Ukrajincem Alexandrem Dolgopolovem, který vyřadil turnajovou dvojku Francouze Gillese Simona po setech 6:3 a 6:4.

Murray začal s bývalou dlouholetou světovou jedničkou Lendlem spolupracovat koncem prosince a nejslavnější český tenista za ním dnes přiletěl do Austrálie. "Jsem rád, že je tady. Má hodně zkušenosti a vědomosti, takže jsem přesvědčen, že mi pomůže. Už první den s ním byl skvělý," přidal Murray, kterému má jednapadesátiletý Lendl pomoci konečně vyhrát grandslamový turnaj, kde britský tenista dosud třikrát prohrál ve finále.

"Vždycky když začnete pracovat s někým novým, je to jiné. Ale mě zajímá jen vítězství," přidal Murray s tím, že se proti Tomicovi nesnažil udělat na Lendla dobrý dojem. "I kdyby tady nebyl, rval bych se jako lev, protože mě zajímají jenom vítězství. Je mi jedno, jestli se na to nebude dát dívat, jestli budu hrát špatně, nebo dobře. O vítězství se musí bojovat a dneska jsem k tomu naštěstí ještě přidal dobrou hru," prohlásil.

Trenér Murrayho Ivan Lendl
zdroj: ČTK/AP

Ve finále dvouhry žen Kaia Kanepiová porazila Slovenku Danielu Hantuchovou, se kterou v předchozích třech zápasech uhrála jediný set. Tentokrát zvítězila jasně 6:2, 6:1 a získal druhý titul v kariéře. Šestadvacetiletá Estonka navázala na triumf z Palerma v roce 2010.

Výsledky turnaje v Brisbane

Muži (dotace 434.250 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
A. Murray (1-Brit.) - Tomic (8-Austr.) 6:3, 6:2, Dolgopolov (3-Ukr.) - Simon (2-Fr.) 6:3, 6:4.

Ženy (dotace 655.000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Kanepiová (Est.) - Hantuchová (SR) 6:2, 6:1.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články