Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Benešová porazila Stosurovou, postoupili i Štěpánek a Hradecká

Brisbane/Auckland – Česká tenistka Iveta Benešová postoupila v Brisbane po výhře nad šestou hráčkou světa Samanthou Stosurovou z Austrálie do čtvrtfinále. Turnajovou jedničku a vítězku loňského US Open zdolala ve druhém kole po setech 6:4 a 6:2. Do čtvrtfinále prošel také šestý nasazený Radek Štěpánek. V něm se utká s Ukrajincem Alexandrem Dolgopolovem. Také Lucie Hradecká postoupila v Aucklandu do čtvrtfinále. Ve druhém kole porazila nasazenou dvojku Šuaj Pcheng z Číny 6:4 a 6:3.

Iveta Benešová
zdroj: ČTK/AP

Osmadvacetiletá Benešová porazila Stosurovou na pátý pokus v kariéře, když s ní navíc v předchozích čtyřech zápasech neuhrála ani set. Hráčku světové desítky porazila Benešová teprve počtvrté v kariéře a poprvé po dvou letech. "Začíná nový rok, tak uvidíme, co všechno se mi ještě povede," uvedla česká hráčka.

Benešová si věří i na Clijstersovou

Další soupeřkou mostecké rodačky bude bývalá světová jednička Kim Clijstersová z Belgie, s níž má bilanci 0:1. "Nemám strach ze žádné soupeřky. Proti Sam (Stosurové) jsem to zvládla skvěle a věřím, že toho jsem schopna i v dalším duelu," řekla 54. hráčka světa Benešová, která Stosurové nepovolila brejkbol.

Sedmadvacetiletá Stosurová si naopak prodloužila sérii neúspěchů na domácím turnaji – v Brisbane totiž ještě nikdy neprošla přes druhé kolo. "Doufám, že jsem jen měla blbý den a za týden to napravím," uvedla australská tenistka. "Není to nejlepší start do sezony, ale nic není ztraceno, takže není třeba panikařit," dodala.

S turnajem se rozloučila také třináctinásobná grandslamová vítězka Serena Williamsová. Třicetiletá Američanka sice v druhém kole porazila Bojanu Jovanovskou ze Srbska 6:2 a 6:4, v závěru utkání si ale poranila levý kotník a posléze se odhlásila. Williamsová, která se představila na prvním turnaji od loňského US Open, původně mínila, že nejde o nic vážného, po dalším vyšetření však dala na doporučení lékařů. "Mám natažené vazy a neměla bych hrát. Dám si pár dní volno, ale ne moc dlouhé, a uvidím, jak se budu cítit. Doufám, že se dám do pořádku do Australian Open," uvedla. Ze zranění bývalé světové jedničky vytěžila postup do semifinále Slovenka Daniela Hantuchová.

Hradecká vyřadila světovou sedmnáctku

Fedcupová vítězka Hradecká si se 17. hráčkou světového žebříčku Šuaj Pcheng poradila za hodinu a 13 minut. "Pořád nemůžu uvěřit, že se mi to povedlo," řekla šestadvacetiletá Češka, které v žebříčku patří 52. příčka. Ve čtvrtfinále v Aucklandu narazí Hradecká na další čínskou soupeřku Čeng Ťie, se kterou se dosud na okruhu WTA utkala jen jednou. V roce 2008 s ní na Roland Garros prohrála ve třech setech.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články