Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Nadal se ohlíží za rokem 2011 kriticky

Madrid - Ačkoli letos vyhrál pošesté Roland Garros, ohlíží se španělský tenista Rafael Nadal za končícím rokem 2011 spíše kriticky. Pětadvacetiletého rodáka z Mallorky mrzí, že v rozhodujících okamžicích často nestačil na Srba Novaka Djokoviče, jenž ho připravil o pozici světové jedničky. "S průběhem sezony ztrácely moje výkony na intenzitě. Forma byla v první polovině roku dobrá, v zápasech proti Djokovičovi to ale perfektní nebylo," řekl Nadal, jenž s Djokovičem prohrál mimo jiné ve finále Wimbledonu a US Open. 

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

"Trochu jsem ztratil ze své úrovně. Hrál jsem příliš předvídatelně," popsal své výkony sebekriticky Nadal. "Nebyla to úplná katastrofa, ale nevyhrával jsem kvůli tomu, že jsem byl příliš bojácný," dodal muž, který letos získal kromě Paříže tituly na turnajích v Barceloně a Monte Carlu a dovedl španělské tenisty k triumfu v Davis Cupu.

Hlavním cílem nového ročníku je pro Nadala obhajoba zlaté medaile na olympijských hrách v Londýně. "Tam bych chtěl být ve vrcholné formě a na tom budu tvrdě pracovat. Pokud budu trénovat ještě o trochu víc, vrátím se zase na vítěznou cestu," řekl desetinásobný grandslamový vítěz.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články