Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Federer si s Hingisovou ve čtyřhře na olympiádě nezahrají

Curych - Bývalé světové jedničky Roger Federer a Martina Hingisová neozdobí společně nově zařazenou smíšenou čtyřhru na londýnské olympiádě. O jejich možném startu se začalo hovořit už v létě, nyní tuto myšlenku švýcarské hvězdy definitivně smetly ze stolu.

Roger Federer a Martina Hingisová
zdroj: Getty Images

"Martina s Rogerem spolu mluvili a rozhodli se, že v mixu nenastoupí," řekl švýcarským médiím Federerův trenér Severin Lüthi. Federer bude na olympijských hrách obhajovat titul ve čtyřhře a útočit na vysněné zlato i ve dvouhře. Hingisová po ukončení kariéry v roce 2007 hraje pouze turnaje legend.

"Roger se v Londýně bude soustředit jen na singl a obhajobu titulu v deblu se Stanislasem Wawrinkou, v nejlepším případě ho čeká penzum jedenácti zápasů během devítidenního turnaje," uvedl Švýcarský tenisový svaz na svém webu.

Prominentní tenisový pár se nikdy ke spekulacím o možném společném startu na olympijských hrách nevyjádřil. Myšlenka údajně vzešla z Federerova tábora, Hingisová by však kvůli účasti na olympiádě musela splnit hned několik podmínek jako hrát na okruhu WTA nebo být na soupisce pro týmovou soutěž Fed Cup.

Jejich vystoupení by nicméně bylo ozdobou olympijského turnaje ve Wimbledonu. Třicetiletý Federer má na kontě rekordních 16 grandslamových titulů, stejně stará Hingisová pět. Společně před deseti lety ovládli tradiční Hopmanův pohár.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články