Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Berdycha posune do semifinále i třísetová výhra

Londýn - Českého tenistu Tomáše Berdycha posune do semifinále Turnaje mistrů jakákoli výhra ve večerním utkání s Davidem Ferrerem ze Španělska. O tom, že si Berdych může dovolit ztratit set, rozhodl dnešní odpolední zápas srbských tenistů, v němž Janko Tipsarevič porazil 3:6, 6:3 a 6:3 světovou jedničku Novaka Djokoviče. Zápas Berdycha s Ferrerem začne po 21:00. Web sportživě.cz ho bude sledovat v podrobné on-line reportáži.

Pokud Berdych již jistého postupujícího Ferrera zdolá, projde do semifinále z prvního místa a utká se s Jo-Wilfriedem Tsongou. Vyhne se tak favorizovanému Rogeru Federerovi ze Švýcarska, ovšem skvělými výkony se v Londýně prezentuje také Francouz.

Djokovič, který v prvním utkání utekl Berdychovi z mečbolu a zaznamenal proti němu svou jedinou výhru na turnaji, musí doufat, že Ferrer českého tenistu porazí. Dnes měl nakročeno k dvousetovému vítězství, ale pak vypadl z role a byl pouze stínem hráče, jenž letos vyhrál tři grandslamy a vystřídal Rafaela Nadala v čele světového žebříčku.

Novak Djokovič
zdroj: ČTK/AP

Stejně jako Nadal, jenž ve čtvrtek vypadl po porážce z Tsongou, přiznal Djokovič, že už mu na konci sezony chybí šťáva. "Nemám už takovou vůli po vítězství. To odhodlání dát do toho sto procent. Už toho nejsem schopen, protože už mi skoro nic nezbylo," uvedl čtyřiadvacetiletý rodák z Bělehradu po šesté porážce v sezoně a čtvrté od US Open. "Byl to úžasný rok a nic ho nemůže zničit. A pokud se mám loučit porážkou, tak jsem šťastný, že jsem hrál alespoň trochu lépe než proti Ferrerovi," připomněl středeční debakl 1:6, 3:6, jímž vyrovnal nejtěžší porážku úřadující světové jedničky od roku 1983.

Tipsarevič, který nahradil po prvním zápase zraněného Brita Andyho Murrayho a po porážce s Berdychem už neměl šanci postoupit, hrál se svým kamarádem počtvrté v kariéře a poprvé ho porazil. Za 2:07 hodiny proměnil třetí mečbol a připsal si premiérovou výhru na Turnaji mistrů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články