Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Djokovič: Byl to můj nejhorší zápas v sezoně

Londýn - Světová jednička Novak Djokovič označil středeční zápas se Španělem Davidem Ferrerem na Turnaji mistrů, který ztratil hladce 3:6, 1:6, za svůj nejhorší v sezoně. Srbský suverén sezóny tak bude v pátek proti krajanovi Janku Tipsarevičovi usilovat o udržení naděje na semifinále, o které na dálku bojuje s Tomášem Berdychem. 

Ilustrační foto

"Musím ocenit soupeře, odehrál skvělý zápas. Ale já jako kdybych na kurtu nebyl," uvedl vítěz tří letošních grandslamů Djokovič po páté porážce v sezoně. "Rozhodně to byl můj nejhorší letošní zápas. Udělal jsem strašně moc nevynucených chyb a celkově jsem nehrál dobře. Tak to je," řekl Djokovič, jenž v prvním utkání v Londýně proti Berdychovi odvrátil mečbol a českého hráče nakonec porazil ve třech setech.

Svěřenec slovenského trenéra Mariána Vajdy vlétl do sezony 41 výhrami za sebou, od vítězného US Open ale laboruje se zranění ramene a jeho forma šla citelně dolů. "Možná je to délkou sezony. Možná je to jen tím, že se necítím dobře. Ale takové dny ve sportu přicházejí a musíte přijímat i porážky," řekl Djokovič.

Čtyřiadvacetiletý Srb udělal v utkání proti Ferrerovi 33 nevynucených chyb a nebyl Španělovi vyrovnaným soupeřem. "Nemám pro ten zápas slov. Nic se mi nedařilo. Bylo to prostě hrozné. Když se koukám na statistiky, stydím se," dodal.

I kdyby Djokovičov nakonec nedokázal postoupit do semifinále, nezkazilo by to prý dojem z jeho životní sezony. "Tenhle ročník už nic nezničí. I kdybych od US Open nevyhrál, tak má sezona bude stejně úžasná," poznamenal srbský tenista.

Ferrer zaznamenal proti Djokovičovi pátou výhru v jedenáctém vzájemném zápase a zajistil si postup do semifinále. Zatímco jeho soupeř označil středeční duel za nejhorší v sezoně, Španěl na tom byl přesně opačně. "Myslím, že dnes to bylo zřejmě mé nejlepší letošní utkání," řekl Ferrer, jenž jako jediný v Londýně ještě neztratil set. V pátek večer čeká Ferrera zápas s Tomášem Berdychem, který potřebuje k postupu do semifinále Ferrera porazit. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články