Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Nadal i po debaklu od Federera věří v triumf na Turnaji mistrů

Londýn – Španělský tenista Rafael Nadal i přes jednoznačnou porážku od Rogera Federera stále věří v celkový triumf na Turnaji mistrů v Londýně. Rodák z Mallorky dostal od Federera ve druhém setu "kanára", když prohrál 6:3 a 6:0 a byl pro výborně hrajícího Švýcara snadným soustem. K postoupu do semifinále mu však stačí ve čtvrtek v přímém souboji o postup ze skupiny B porazit Jo-Wilfrieda Songu.

Rafael Nadal
zdroj: AP/ČTK autor: Alastair Grant

"Neloučím se, ani nejsem na dně. Naopak musím bojovat, pořád jsem na turnaji a mám šanci, protože když vyhraju další zápas, budu v semifinále," citovala Nadala agentura Reuters.

Nadal jako jeden z mála tenistů má s Federerem pozitivní bilanci, když zvítězil v 17 z předchozích 25 vzájemných soubojů. Tentokrát ale nedostal od švýcarského tenisty šanci na dobrý výsledek. "Snažil jsem se jako vždycky, ale když Roger předvede takový výkon, tak je prostě lepší než já. Musím to přijmout a pogratulovat mu," uvedl Španěl.

"Rafa je asi můj největší rival a v minulosti mi dal svou sílu pocítit. Proto si výhry velmi cením," ocenil kvality soupeře Federer. Podobně jednoznačný výsledek v zápase mezi těmito dvěma hráči byl k vidění naposledy na Roland Garros v roce 2008, kde španělský tenista vyhrál 6:1, 6:3 a 6:0.

"Občas se zápas vymkne kontrole, jako teď Rafovi, nebo jako mně na French Open," řekl Federer. "Můžete se snažit sebevíc, ale nic vám nejde, zatímco druhý trefí skoro všechno a debakl je na světě," dodal. "Musím se smát, protože myslím, že jsem nehrál zase tak špatně. Ale dneska to nestačilo. Vždyť on za celý zápas neudělal jedinou chybu," přidal Nadal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články