Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Síla Kvitové je na Fed Cupu patrná i mezi tábory fanoušků

Moskva – Po prvním dnu finále Fed Cupu mají české a ruské tenistky k poháru pro nejlepší reprezentační tým zatím stejně blízko, několik stovek českých fanoušků, kteří neváhali odcestovat do 2000 kilometrů vzdálené Moskvy, však o vítězství svých oblíbenkyň nepochybují. Rusové sice mají v okolí stadionu i na tribunách výraznou převahu, o českém týmu však mluví s respektem – zejména kvůli hráčce jménem Petra Kvitová.

Fanoušci v ulicích Moskvy
zdroj: ČT24

Do ruské metropole přijely stovky příznivců českého týmu a věří, že s ním v neděli odpoledne společně oslaví zisk Poháru federace. Sebevědomím nešetří ani v porovnání s domácí fanouškovskou základnou. “Máme dobrýho bubeníka, který jezdí na všechny zápasy, a ještě jednoho trumpetistu. Já myslím, že je převálcujeme po všech stránkách,“ říká Ondřej, který dorazil podpořit český fedcupový tým z Prahy.

Ruské tenistky na domácím kurtu už 8 let turnajové utkání neprohrály. Za největší překážku v prodloužení vítězné série ale i sami ruští fanoušci považují jednadvacetiletou rodačku z Fulneku. "Z profesionálního hlediska mají Češky větší šance. Kvitová je teď v dobré formě, ale Šafářová si taky nevede špatně," komentoval bývalý ruský tenista Vitalit.

Nedostatkem respektu vůči českému týmu a jeho hlavní hvězdě Rusové rozhodně netrpí. Zdejší odborný tisk dokonce Petru Kvitovou v duchu ruských imperiálních tradic překřtil na Petru Velikou. "Myslím, že Kvitová by měla vyhrát. Je to výborná tenistka, hraje opravdu krásně. A druhý zápas by měla vyhrát Kuzněcovová, aby to bylo 1:1. Na znamení družby,“ předjímal skóre prvního hracího dne fanoušek z Moskvy Jurij.

Když Češky naposledy zvedly Pohár federace nad hlavu, Petra Kvitová ještě nebyla na světě. Naděje, které do ní teď celý národ vkládá, jí prý ale ruce nesvazují. "Je to úplně něco jiného, když hrajete v týmu. Nehrajete jenom za sebe, ale za celou Českou republiku, a víte, že se na vás lidi dívají a fandí vám. Mně osobně to hrozně pomáhá,“ vzkázala Kvitová směrem k českým fanouškům.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články