Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Štěpánek hladce postoupil v Basileji do 2. kola

Basilej - Český tenista Radek Štěpánek vstoupil úspěšně do halového turnaje v Basileji. Pětadvacátý hráč světového žebříčku splnil v prvním kole roli favorita proti Kolumbijci Santiagu Giraldovi a za 61 minut vyhrál 6:1 a 6:3. Dvaatřicetiletý Štěpánek se s o devět let mladším soupeřem utkal podruhé v kariéře a stejně jako před rokem v Basileji. Loni v druhém kole postoupil český reprezentant ve třech setech.

Ilustrační foto

Štěpánek se ve druhém kole utká s Američanem Andym Roddickem a vítěz tohoto zápasu narazí ve čtvrtfinále na domácí hvězdu Rogera Federera. Obhájce titulu v dnešním utkání druhého kola poprvé v kariéře ztratil set s Jarkkem Nieminenem, nicméně po výsledku 6:1, 4:6 a 6:3 Fina porazil i ve dvanáctém vzájemném duelu.

Z turnaje se na poslední chvíli odhlásil druhý nasazený Andy Murray. Britský tenista si poranil pravý hýžďový sval a v Basileji neprodlouží svou patnáctizápasovou vítěznou sérii, během níž získal tituly v Bangkoku, Tokiu a Šanghaji.

Kvůli zranění skončila záhy také turnajová šestka Janko Tipsarevič. Srb, jenž má ještě teoretickou šanci na účast na Turnaji mistrů, vzdal kvůli zranění za stavu 1:5 zápas prvního kola s Němcem Florianem Mayerem. Aby měl naději na postup do Londýna, musel by Tipsarevič příští týden na turnaji v Paříži dosáhnout minimálně na finále.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články